Країни Балтії виступили проти головування Росії в Радбезі ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Країни Балтії виступили проти головування Росії в Радбезі ООН

Країни Балтії виступили проти головування Росії в Радбезі ООН
Джерело:  online.ua

Країни Балтії – Литва, Латвія та Естонія – виступили проти російського головування в Раді Безпеки ООН. Вони стверджують, що країна, якою керує воєнний злочинець, не може бути головуючою в органі, що відповідає за мир і безпеку у світі.

Джерело: Укрінформ

Країни Балтії проти головування РФ в Радбезі ООН

Повідомляється, що Естонія, Литва та Латвія виступили проти того, щоб Росія очолювала Раду Безпеки ООН.

На засіданні Ради Безпеки ООН 31 березня постпред Естонії при ООН Рейн Таммсаар зачитав заяву від імені трьох країн, в якій зазначається, що країна, яку очолює воєнний злочинець Володимир Путін, переслідуваний Міжнародним кримінальним судом, не може очолювати орган, що відповідає за мир і безпеку у світі.

Рейн Таммсаар заявив, що зайнятий Росією пост голови Ради Безпеки ООН є ганебним, принизливим та небезпечним для довіри до цього органу та його ефективного функціонування, особливо в контексті річниці трагічних подій в Бучі.

Хіба це не красномовно, що завтра, у річницю різанини в Бучі, росія займе пост голови Ради Безпеки? Це ганебно, принизливо і небезпечно для довіри до цього органу та його ефективного функціонування, – зазначив Таммсаар.

Таммсаар також закликав членів Ради Безпеки ООН бути відповідальними та протидіяти спробам Росії перетворити місце проведення міжнародної дипломатії в платформу “для дезінформації”.

Більшість членів Радбезу висловили засудження погрозам Володимира Путіна щодо розміщення ядерної зброї в Білорусі.

В МЗС назвали головування Росії в Радбезі ООН “злим жартом”

Голова МЗС Дмитро Кулеба відреагував на головування Росії в Радбезі ООН, яке має початися 1 квітня назвавши це “злим жартом”.

Росія, за словами Кулеби, узурпувала своє місце в Радбезі ООН, крім того веде колоніальну війну в Україні, а її очільник – військовий злочинець, який розшукується МКС за депортацію дітей.

Кулеба зазначив, що не тільки головування, але і членство Росії в Раді безпеки ООН є небезпечним для світу.

Головування в Радбезі ООН змінюється щомісяця.

Кожен місяць головою Радбезу стає хтось із його членів – представників різних країн.

В березні в Радбезі ООН головував Мозамбік, а вже у квітні це місце повинна зайняти країна-агресорка Росія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?