Чехія посилила заборону на видачу віз росіянам та білорусам
Категорія
Політика
Дата публікації

Чехія посилила заборону на видачу віз росіянам та білорусам

Чехія посилила заборону на видачу віз росіянам та білорусам
Джерело:  online.ua

Чехія продовжила термін дії заборони на видачу віз росіянам і білорусам до кінця березня 2024 року. Візу не видаватимуть навіть тим, хто має подвійне громадянство.

Джерело: Ceske Noviny

Заборона на видачу віз росіянам та білорусам

Повідомляється, що Кабмін Чехії прийняв рішення продовжити заборону на видачу віз росіянам та білорусам ще на рік. Заборону посилили, додавши до списку ще й тих росіян і білорусів, які мають й інше громадянство.

Заявки на дозвіл перебування в Чехії, подані росіянами або білорусами в посольствах, згідно з чинним законодавством вважаються неприйнятними.

Це означає, що жодних проваджень щодо них немає. Заборона також поширюватиметься на громадян Російської Федерації та Білорусі, які одночасно є громадянами іншої держави.

Чехія зупинила видачу віз росіянам і білорусам після початку повномасштабного вторгнення Росії з метою захистити зовнішньополітичні інтереси Чехії та тиску на Росію й Білорусь.

Нові умови проживання українців у Чехії

Водночас МЗС Чехії запропонувало розширити перелік винятків щодо не прийняття заяв про надання українцям посвідки на проживання в Чехії.

До цього виняток стосувався лише тих українців, яким потрібен дозвіл на проживання з метою навчання та тих, хто отримав або подав заяву на тимчасовий захист в країні ЄС.
Відповідно до законодавства, інші заяви про дозвіл на перебування в Чехії, подані в посольствах, не приймалися.

Виняток тепер поширюватиметься на заяви з метою возз’єднання сім’ї, наукових досліджень і навчання, а також з причини заяви чеських громадян на постійне проживання, заяви про трудову діяльність, що вимагає високої кваліфікації.

Надалі МЗС планує ще більше розширити спектр прийнятих заявок, але з огляду на розвиток безпекової ситуації в Україні визначити часові рамки цього кроку не представляється можливим, — додали у відомстві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?