Президент Чехії попередив про загрозу зниження інтересу Заходу до війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Чехії попередив про загрозу зниження інтересу Заходу до війни в Україні

Президент Чехії попередив про загрозу зниження інтересу Заходу до війни в Україні
Джерело:  online.ua

На думку президента Чехії Петра Павела, у наступному році інтерес США та ЄС і інших західних країн до України може знизитись через президентські вибори в Америці та втому від розв'язаної Кремлем війни.

Джерело:  Rzeczpospolita

Чому Павел прогнозує знищення інтересу Заходу до війни в Україні 

Президент Чехії зазначає, що через майбутні вибори США, увага американського суспільства та політиків буде прикута до внутрішніх проблем, а у зовнішній політиці ключовий фокус робитиметься на відносинах із КНР.

Ми повинні бути реалістами, визнати, що в наступному році в США пройдуть вибори. Після попередніх виборчих кампаній у США видно, що суспільство й політики під час них більше зосереджені на внутрішніх справах. Навіть якщо в майбутній кампанії і буде важлива глобальна тематика, вона стосуватиметься не Європи, а американо-китайських відносин. Наступного року інтерес Америки до України і рівень допомоги може знизитися, - попереджає Павел.

За його словами, якщо США втратять інтерес до України, те саме станеться із переважною більшістю країн ЄС.

Захід повинен надати Україні максимальну військову допомогу

Павел також підкреслив, що навіть у військової допомоги Заходу Україні є свої межі.

Ми повинні зробити все від нас залежне, щоб підтримати Україну в досягненні її цілей. Якщо мета - звільнити всю територію, це було б чудовим результатом війни... Давайте дамо їм все, що їм потрібно. Хоча, звичайно, є межі. З боку України теж є обмеження, тому що, наприклад, людський ресурс не нескінченний. Західна допомога також має межі, - зазначив президент Чехії.

На його думку, рішення стосовно відмови від частини своєї території, окупованої злочинною армією РФ, може бути лише виключно суверенним рішенням України без тиску з боку інших держав.

Я б ніколи не став закликати Україну відмовитися від частини своєї території, піти на якісь поступки. Якщо українці коли-небудь зважаться на це, то це буде тільки їхнє рішення. Ми не повинні штовхати Київ ні в якому напрямку - ні йти на поступки, ні битися до останнього. Ми можемо максимально підтримувати українців, але не можемо давати їм плани на майбутнє. Ми можемо тільки надати їм свою допомогу, - зазначив Павел.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?