Череватий назвав орієнтовні втрати армії РФ від початку війни
Категорія
Україна
Дата публікації

Череватий назвав орієнтовні втрати армії РФ від початку війни

Череватий назвав орієнтовні втрати армії РФ від початку війни
Джерело:  online.ua

За словами речника Східного угруповання військ ЗСУ Сергія Череватого, злочинна армія РФ зазнала колосальних втрат від початку війни.

Джерело:   24 канал

Що відомо про загальні втрати армії РФ 

Череватий зазначив, що тільки вбитими втрати окупаційної російської армії можуть перевищувати 180 тис військових, при цьому поранених вдвічі більше.

Генштаб повідомив про втрати понад 180 тисяч окупантів тільки вбитими. Напевно, вдвічі більше буде поранених, багато з яких з важкими травмами. Це величезна армія. Можна зіставити з армією середньої країни. І навіть більше. Потужне угруповання фактично повністю знищене, - наголосив Череватий.

Він підкреслив, що на території РФ не припиняється прихована мобілізація. Командування злочинної армії РФ постійно намагається поповнити склад підрозділів, які зазнали нищівних втрат.

Їм потрібно багато людей. Свого часу росіяни фактично "вигребли" всіх, кого тільки могли, на окупованих територіях. Там доходило до того, що скасовували квоти для підприємств і не давали відстрочки людям з серйозними проблемами зі здоров'ям. А в самій Росії вже був запроваджений електронний облік, - пояснює Череватий.

Як ЗСУ вдалось знизити втрати серед поранених військових 

За словами заступниці керівника Міноборони Ганни Маляр, військові медики ЗСУ значно знизили рівень смертності серед поранених бійців.

На медичних силах ЗСУ сьогодні лежить чи не найважливіша задача - рятування життя і здоров‘я наших поранених військовослужбовців, - зазначає Маляр.

Вона підкреслила, що наближення кваліфікованої медичної допомоги до лінії фронту дозволило суттєво знизити рівень втрат серед поранених військових.

Окрім цього, як наголосила Маляр, важливу роль відіграє правильно спланована мобілізація та  створення унікального єдиного медичного простору цивільних та військових медзакладів.

Якщо порівнювати з рівнем летальності під час бойових дій в Іраку та Афганістані, то в медичних сил ЗСУ вони значно нижчі, - заявила Маляр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?