Через падіння електроопори на Херсонщині було перерване з’єднання ЗАЕС із Кримом
Категорія
Україна
Дата публікації

Через падіння електроопори на Херсонщині було перерване з’єднання ЗАЕС із Кримом

Через падіння електроопори на Херсонщині було перерване з’єднання ЗАЕС із Кримом
Джерело:  online.ua

На Херсонщині завалилась електроопора, яка з'єднувала анексований РФ Крим та Запорізьку АЕС.

Джерело: видання"Мост"

Лінії електропередач між ЗАЕС та Кримом були перервані

Зазначається, що падіння електроопори ЛЕП відбулося в районі траси на Чаплинку, поблизу населеного пункту Нова Кам'янка.

На кадрах видно, що величезна металева конструкція з електролініями впала поперек траси і повністю перекрила дорогу. Правда, можна проїхати під самою конструкцією, як під мостом.

За словами радника міністра МВС Антона Геращенка, падіння цієї електроопори, що поєднує ЗАЕС із анексованим Кримом не є випадковістю.

Цієї ночі" випадково " почали падати лінії високовольтних передач, що йдуть від Запорізької АЕС до окупованого Криму. Збіг? Не думаю! - зазначив Геращенко.

Між тим представники МАГАТЕ повідомили, що Україна відновила резервну лінію електропостачання Запорізької АЕС, яка до цього була з'єднана з енергосистемою лише однією лінією із чотирьох основних.

Міжнародне агентство з ядерної енергетики повідомило про відновлення живлення, посилаючись на Держінспекцію з ядерного регулювання.

Україна повідомила МАГАТЕ про відновлення лінії, яка може використовуватися для забезпечення ЗАЕС електроенергією в разі потреби, - зазначили представники організації.

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Маріно Гроссі назвав відновлення резервної лінії позитивною подією.

Фото - wikipedia.org

Нагадаємо, що РФ планує відключити ЗАЕС від енергосистеми України та підключити до власної.

Ситуація на найбільшій атомній електростанції Європи погіршується з кожним днем. Починаючи з п’ятниці, окупанти кілька разів обстріляли Запорізьку АЕС.

Кінцевою метою росіян є відключення станції від енергосистеми України та початок крадіжки української електроенергії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?