Через підрив армією РФ Каховської ГЕС затопленими залишаються більше 40 населених пунктів
Категорія
Україна
Дата публікації

Через підрив армією РФ Каховської ГЕС затопленими залишаються більше 40 населених пунктів

Через підрив армією РФ Каховської ГЕС затопленими залишаються більше 40 населених пунктів
Джерело:  online.ua

За інформацією представників ДСНС України, внаслідок підриву злочинною армією РФ греблі Каховської ГЕС на території Херсонської та Миколаївської областей підтопленими залишається 41 населений пункт.

Джерело: Telegram ДСНС України

Що відомо про наслідки підриву військовими злочинцями армії РФ Каховської ГЕС 

Зокрема зазначається, що у Херсонській області на Дніпрі у створі поста "Херсон" спостерігається зниження рівня води. Зафіксований рівень 0,7 м.

Підтоплено 6 населених пунктів. На тимчасово окупованій території - 17 н.п. Евакуйовано 2 тис. 783 людини, у тому числі 309 дітей, 80 маломобільних людей та 284 тварини. Врятовано 716 осіб, у тому числі 30 дітей та 40 маломобільних осіб, - підкреслюють представники ДСНС.

За добу відкачано воду з 82 будинків та підвалів, з початку робіт - з 413 будинків та підвалів.

Для населення, що не евакуйовувалось, підвезено понад 401 тонну води та 36 тис. 597 кг продуктів харчування та предметів першої необхідності.

На Миколаївщині наразі частково підтоплені 18 населених пунктів у Баштанському районі.

За добу відкачано воду з території 21 домоволодіння, з початку робіт - з 130 домоволодінь.

В області евакуйовані всього 832 людини, у тому числі 165 дітей.

Всі пляжі в Одесі визнані непридатними внаслідок підриву Каховської ГЕС 

У міськраді Одеси визнали всі пляжі міста непридатними для купання через значне забруднення води внаслідок підриву російськими військовими злочинцями греблі Каховської ГЕС.

Йдеться про стан води у відкритих водоймах. Зокрема, про Чорне море та Білгород-Дністровський лиман.

Пляжі Одеси визнані непридатними для купання у зв’язку з суттєвим погіршенням стану води у відкритих водоймах (море, лиман) і реальної небезпеки для здоров’я населення міста Одеси, - повідомляють представники міськради.

Відповідне рішення ухвалили на позачерговому засіданні Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій 17 червня.

 Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?