Через рекордну спеку в Італії оголосили червоний рівень небезпеки у 16 містах
Категорія
Світ
Дата публікації

Через рекордну спеку в Італії оголосили червоний рівень небезпеки у 16 містах

Через рекордну спеку в Італії оголосили червоний рівень небезпеки у 16 містах
Джерело:  online.ua

У 16 містах по всій Італії оголошено червоний рівень небезпеки через сильну спеку, яка продовжує ширитися півднем Європи.

Джерело: BBC

В Італії оголосили червоний рівень небезпеки через спеку

Оголошення стосуються туристичних точок, включаючи Рим, Флоренцію та Болонью. Зазначається, що рівень спеки є ризикованим навіть для здорових людей.

Уряд Італії порадив усім, хто перебуває в районах, охоплених червоною небезпекою, уникати прямого сонячного світла з 11:00 до 18:00, а також особливо піклуватися про літніх або вразливих людей.

Хвиля спеки вже триває довше, ніж зазвичай, і нічні температури залишаються високими. Наступного тижня в Європі очікуються більш високі температури через наближення чергової хвилі спеки.

Періоди сильної спеки трапляються в природних погодних умовах, але в усьому світі вони стають все більш частими, інтенсивнішими та тривають довше через глобальне потепління.

Італійське метеорологічне товариство назвало нинішню спеку в Європі Цербером на честь триголового чудовиська, про якого йдеться в «Пеклі» Данте.

Надзвичайна спека у Європі

У Греції за останні дні температура досягла 40 градусів та вище.

Акрополь в Афінах - найпопулярніша туристична пам'ятка країни - був закритий у найспекотніші години п'ятниці та суботи, щоб захистити відвідувачів.

Також існує побоювання щодо більшого ризику лісових пожеж, особливо в районах із сильними вітрами. Греція постраждала від великих лісових пожеж у 2021 році під час чергової надзвичайної спеки.

А лісова пожежа на іспанському острові Ла-Пальма змусила евакуювати щонайменше 500 людей.

Високі температури також досягли центральних частин Європи, серед яких постраждали Німеччина та Польща. У Чехії попередили про підвищення температури до 38 градусів, що є надзвичайно високим показником для країни.

Пізніше цього тижня в деяких частинах південної Іспанії, південно-східної Італії та, можливо, Греції очікується підвищення температури до 47 градусів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?