Вчені прогнозують рекордну спеку у всьому світі вже у наступному році
Категорія
Світ
Дата публікації

Вчені прогнозують рекордну спеку у всьому світі вже у наступному році

Вчені прогнозують рекордну спеку у всьому світі вже у наступному році
Джерело:  online.ua

За прогнозами науковця з Оклендського університету Кевіна Тренберта, вже у наступному році підвищення температури та рекордна спека у всьому світі може досягти нових рекордних значень.

Джерело: The Conversation

Що відомо про різке зростання глобальної температури у наступному році

Зазначається, що протягом перщої половини цього року вже були побиті різноманітні температурні рекорди по всьому світу.

Найвищі денні температури, коли-небудь зафіксовані у світі, були на початку липня. Також була зафіксована аномально висока температура поверхні моря за всю історію.

Відповідно до попереднього аналізу, у червні спостерігалася найвища глобальна середня поверхнева температура, а ступінь морського льоду Антарктиди була рекордно низькою.

Тим часом концентрація вуглекислого газу в атмосфері продовжує зростати темпами, які не показують жодних ознак уповільнення.

Чим загрожуватиме світу рекордна спека 

Наслідки такої спеки включають проливні дощі в деяких частинах світу і надмірну спеку з лісовими пожежами в інших місцях нашої планети.

Кевін Тренберт зазначає, що підвищення температури та найбільш теплі роки зазвичай спостерігаються на останніх стадіях явища Ель-Ніньо.

Температура поверхні моря під час Ель-Ніньо досягає піку приблизно в грудні і має найбільший вплив у наступні два місяці.

Це, можливо, призведе до того, що в 2024 році температура підніметься на 1,4 ℃ вище доіндустріального рівня. Як тільки відбудеться наступна подія Ла-Нінья, в підйомі знову настане пауза, але значення ніколи не повернуться на колишні рівні, - пояснює Тренберт.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?