Чи є зміни у перетині кордону для жінок, які стануть на військовий облік з 1 жовтня — відповідь ДПСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи є зміни у перетині кордону для жінок, які стануть на військовий облік з 1 жовтня — відповідь ДПСУ

Чи є зміни у перетині кордону для жінок, які стануть на військовий облік з 1 жовтня — відповідь ДПСУ
Джерело:  online.ua

Наразі обмеження на виїзд з України стосуються лише українських чоловіків віком від 18 до 60 років та окремих категорій посадових осіб. 

Джерело: брифінг Андрія Демченка

Виїзд жінок за кордон

Представник ДПСУ Андрій Демченко сказав, що виїзд за кордон жінок, які мають стати на військовий облік з 1 жовтня, тому що мають медичні та фармацевтичні спеціальності, наразі не обмежений.

Чітко визначено умови та категорії осіб кому дозволено перетинати кордон на період воєнного стану. Ну, а загалом всі обмеження які діють на виїзд, стосуються чоловіків від 18 до 60 років, а також до категорії посадових осіб і держслужбовців, які визначені відповідно до посад і визначені урядом, ті списки які надають нам державні органи для того, щоб ставити таких осіб на контроль. Інших моментів, зміни правил за останній час відносно категорії жінок не було.

Демченко підкреслив, що ДПСУ будуть дотримуватися усіх правил, якщо зміни будуть прийняті.

Звісно якщо будуть прийняті зміни про перетин державного кордону і будуть визначені чіткі умови перетину, чітка категорія, то прикордонники дотримуватимуться всіх правил щодо перетину громадянами кордону України.

Військовий облік для жінок

Нагадаємо, що 1 жовтня жінки, які мають медичні та фармацевтичні спеціальності, мають стати на військовий облік. Для цього треба прийти до ТЦК і пройти всі процедури.

Ці зміни до закону були ухвалені Верховною Радою минулого року.

 Читайте також:

  • Що зміниться у правилах щодо військового обліку жінок — відповідь Веніславського

  • Рада ухвалила закон про добровільний військовий облік жінок

  • Резніков підписав наказ про відтермінування взяття жінок на військовий облік

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?