Рада ухвалила закон про добровільний військовий облік жінок
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада ухвалила закон про добровільний військовий облік жінок

Рада ухвалила закон про добровільний військовий облік  жінок
Джерело:  online.ua

Верховна Рада ухвалила закон щодо внесення змін до статті 1 закону "Про військовий обов'язок і військову службу" (№6482).

Джерело: сайт Верховної Ради України

Що відомо про добровільний військовий облік для жінок 

Ухвалений закон встановлює, що придатні до військової служби жінки, які відповідають за станом здоров'я та віком, та мають певні освітні та професійні навички, або ж здобули медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають взяттю на облік військовозобов'язаних.

Раніше у відповідному положенні вказувалося, що жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров'я та віком, беруться на військовий облік військовозобов'язаних.

Встановлюється, що жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому МОУ, та придатні до проходження військової служби за станом здоров'я та віком, крім зазначених вище, беруться на військовий облік військовозобов'язаних за їхнім бажанням.

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Окрім цього Верховна Рада ухвалила рішення щодо звернення до міжнародних організацій стосовно створення спецтрибуналу для військово-політичного керівництва РФ.

Мова йде про постанову №8094 щодо злочинів агресії проти України. Її підтримали 283 депутати.

Парламент України звернувся до ООН, парламентів та урядів її членів, Європейського союзу, Ради Європи. Народні депутати закликають створити спеціальний міжнародний трибунал, який міг би судити найвище політичне та військове керівництво Росії за скоєння злочинів агресії проти України.

Це значно швидше змусить РФ відмовитися від продовження збройної агресії проти України, а також використовувати положення щодо універсальної юрисдикції, в межах власного кримінального законодавства, для притягнення до відповідальності осіб, винних у вчиненні найтяжчих міжнародних злочинів на території України, - наголошують автори звернення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?