Чи може мобілізація у РФ переломити хід війни — пояснення ГУР
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи може мобілізація у РФ переломити хід війни — пояснення ГУР

Чи може мобілізація у РФ переломити хід війни — пояснення ГУР
Джерело:  online.ua

Згідно з даними представника ГУР МО Андрія Юсова, Росія сконцентрувала на території України 420 тисяч одиниць особового складу. Що важливо розуміти, цієї кількості загарбників вистачить, щоб здійснювати певні локальні операції. Однак для повномасштабного наступу та перелому у війні цього замало.

Джерело: "24 Канал"

Юсов пояснив, чи може мобілізація у РФ переломити хід війни

За словами представника ГУР, в Кремлі уже активно обговорюють питання додаткової публічної хвилі мобілізації.

Окрім того, наголошується, що окупанти змушені вводити додаткові резерви на окремих напрямках навіть попри те, що мають серйозну кількість угруповання.

Насамперед йдеться про ті резерви, які ворог мав намір розгорнути лише на зимовий період.

Тобто втрати противника серйозні й відчутні й в особовому складі, і в техніці. Вони змушені не проводити ротацію, а просто заміщати вбитих та поранених новими підрозділами, – наголосив Андрій Юсов.

ГУР звертає увагу на те, що Росія планує посилити мобілізацію та зібрати ще кілька сотень тисяч людей.

Українська розвідка підтверджує, що нова хвиля мобілізації в Росії є абсолютно реальним сценарієм. Проте питання термінів досі відкрите.

У РФ забороняють пропагандистам говорити про мобілізацію

За словами російських опозиційних журналістів, прокремлівські пропагандисти отримали від команди диктатора Володимира Путіна "наполегливе прохання" якомога менше висвітлювати "чутки" про другу хвилю мобілізації, а також не публікувати навіть офіційні спростування самих "чуток" щодо мобілізації.

Як пояснює інсайдер видання Meduza, це "побажання" Кремля можна пояснити тим, що сама згадка про мобілізацію "дуже тривожить суспільство": "Простіше про цю тему якомога менше говорити, тригерів менше".

Окрім того, наголошується, що напередодні президентських виборів 2024 року така "тривожність" Путіну не потрібна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?