Чи може Путін застосувати ядерну зброю — нове попередження Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи може Путін застосувати ядерну зброю — нове попередження Байдена

Чи може Путін застосувати ядерну зброю — нове попередження Байдена
Джерело:  online.ua

На переконання американського лідера Джо Байдена, загроза застосування тактичної ядерної зброї російським диктатором Володимиром Путіним наразі є справді "реальною".

Джерело: Reuters

Байден допускає, що Путін може застосувати ядерну зброю

Очільник Білого дому публічного визнав, що його турбує ймовірне застосування Путіним ядерної зброї.

Коли я виступав тут близько двох років тому і говорив, що мене турбує пересихання річки Колорадо, всі дивилися на мене, як на божевільного. Вони дивилися на мене так само як і тоді, коли я сказав, що мене турбує використання Путіним тактичної ядерної зброї. Це реально, – попередив українців та міжнародну спільноту президент США.

Не можна також не згадати про те, що декілька днів тому американський лідер назвав заяви російського диктатора про розміщення перших одиниць тактичної ядерної зброї на території Білорусі "абсолютно безвідповідальними".

Напередодні очільник Кремля офіційно підтвердив, що перші російські тактичні ядерні заряди вже перебувають на території Білорусі, а остаточне переміщення завершиться до кінця року.

Згідно з даними очільника Держдепу Ентоні Блінкена, поки немає ознак того, що команда Путіна готується застосувати ядерну зброю.

Чи можуть росіяни вдарити по ЗСУ ядерною зброєю - прогноз експерта

На переконання військового експерта Олександра Коваленка, те, що Росія має великий запас ядерної зброї, ще не означає, що вона ним скористається.

Ні, вони його не використають. Ми бачимо, що зараз уже середина 2023 року. За цей період скільки було попереджень про застосування Росією ядерної зброї? Використали? Ні. І не використають. Оскільки у сучасній війні навіть сенсу немає використовувати тактичну зброю у зоні бойових дій. Немає жодного сенсу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?