Навіщо насправді Путін передає ядерну зброю Лукашенку — відповідь аналітиків
Категорія
Політика
Дата публікації

Навіщо насправді Путін передає ядерну зброю Лукашенку — відповідь аналітиків

Навіщо насправді Путін передає ядерну зброю Лукашенку — відповідь аналітиків
Джерело:  online.ua

На переконання американських аналітиків, гучні заяви кремлівського диктатора Володимира Путіна стосовно передачі ядерних боєголовок є закріпленням фактичного військового контролю Росії над Білоруссю.

Джерело:  ISW

ISW назвав причину передачі Росією ядерної зброї Білорусі

Іноземні експерти звертають увагу на те, що Путін уже офіційно підтвердив передачу Москвою тактичних ядерних боєголовок (під російським контролем) Білорусі відповідно до раніше оголошених планів.

Розгортання російської тактичної ядерної зброї в Білорусі є частиною довготривалих зусиль, спрямованих на закріплення фактичного військового контролю Росії над Білоруссю, і малоймовірно, що це означатиме якусь російську ескалацію, - наголошують американські аналітики.

У Росію наростає невдоволення наслідками війни проти України

Окрім того, повідомляється, що декілька нинішніх і колишніх російських муніципальних чиновників підписали відкритого листа, в якому закликають армію Російської Федерації повернутися до "загальновизнаних" кордонів РФ через кризу, яку спровокувало знищення дамби Каховської ГЕС.

Згідно з даними команди ISW, чиновники Москви та Санкт-Петербурга, а також Московської та Ленінградської областей підписали документ, в якому йдеться про те, що руйнування греблі Каховської ГЕС буде мати вкрай негативний вплив на екосистему планети, питання охорони здоров'я та економіку протягом багатьох десятиліть.

Російські посадовці, не пов'язані з Кремлем, можуть використовувати занепокоєння громадськості екологічною та гуманітарною ситуацією, пов'язаною з руйнуванням греблі Каховської ГЕС, щоб висловити опозицію до війни в Україні, не критикуючи безпосередньо самі військові дії, адже Кремль створив умови для "придушення антивоєнного інакомислення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?