Чи може РФ виманити з України свого пілота Кузьмінова — пояснення представника ГУР Юсова
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи може РФ виманити з України свого пілота Кузьмінова — пояснення представника ГУР Юсова

Чи може РФ виманити з України свого пілота Кузьмінова — пояснення представника ГУР Юсова
Джерело:  online.ua

Спецоперація ГУР "Синиця" без перебільшень є однією з найскладніших та найуспішніших в історії України. Багатьох особливо здивувало те, що російський пілот Максим Кузьмінов, який перегнав на українську територію вертоліт Мі-8, може вступити до лав ЗСУ. У зв'язку з цим журналісти поцікавилися у представника розвідки Андрія Юсова, чи не може РФ виманити назад свого пілота, щоб отримати більше інформації про українську армію.

Джерело:  online.ua

Чи може колишній російський пілот Кузьмінов знову перейти на бік РФ

Попри те, що Максим Кузьмінов з 24 лютого 2022 року виступав проти російського вторгнення в Україну, він продовжував виконувати завдання військового керівництва РФ, будучи пілотом.

Як стверджує чоловік, він жодного разу не завдавав ударів по ЗСУ ми цивільному населенню, однак був змушений перевозити особовий склад окупантів та різні вантажі.

Пілот запевняє, що вирішив перейти на бік України, оскільки поважає наш народ, обожнює українську культуру та завжди вважає путінську війну — злочином.

Однак представники ЗМІ все одно вирішили поцікавитися представника ГУР Андрія Юсова, чи існує ймовірність того, що росіяни зможуть виманити Кузьміна за більшу винагороду.

Будь-які сценарії та ризики завжди пропрацьовуються. І, звичайно, перш ніж реалізувати і перейти до фінальної стадії реалізації цієї операції, повторюсь, ми обговорюємо всі необхідні прямі, перекресні та інші заходи, застосовані для того, щоб переграти ворога. Це по-перше. По-друге, ми в цій ситуації говоримо про пілотів. І потрібно розуміти, російські пілоти - далеко не бідні люди. І якщо проаналізувати виплати і інші речі, які можна втратити чи набути, сам фактор ризику, то завжди можна запитати: за яку нагороду ви б ризикнули життям своїм і своїх рідних? Існує така цифра?

Андрій Юсов вкотре нагадав, що це була вкрай ризикована спецоперація як для ГУР, так і для самого Максима Кузьмінова.

Андрій Юсов, Артем Шевченко та Максим Кузьмінов (фото — online.ua)

Однак українська розвідка спрогнозувала усі можливі сценарії розвитку подій, тому хвилюватися не варто - наразі все під контролем.

Юсов натякнув на нові спецоперації ГУР

За словами представника ГУР, Росія, безумовно, продовжує витрачати колосальні ресурси для того, щоб посилювати свій вплив, вербувати нових агентів, продовжувати і реалізовувати нові розвідувальні і контррозвідувальні ігри.

Але це не означає, що Україна має грати від оборони. Україна так само нарощує агентурну мережу на території країни-агресорки, як кількісно, так і якісно.

Ба більше, Юсов підтвердив, що розвідка продовжує реалізацію низки складних спецоперацій, про які стане відомо згодом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?