Чи може тривала відсутність сексу нашкодити здоров'ю — відповідь вчених
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Чи може тривала відсутність сексу нашкодити здоров'ю — відповідь вчених

Чи може тривала відсутність сексу нашкодити здоров'ю — відповідь вчених
Джерело:  online.ua

Повномасштабна війна з Росією стала однією з найсерйозніших причин погіршення сексуального життя українців. Йдеться не лише про постійні стреси, а й про те, що чимало пар змушені були роз'їхатися: жінки тікали за кордон, а чоловіки вирушали на фронт для захисту батьківщини. Іноземні вчені дійшли висновку, що тривала відсутність сексу не може нашкодити здоров'ю, тому хвилюватися з цього приводу — зайве.

Джерело: Pubmed

Вчені оцінили вплив відсутності сексу на здоров'я людей

За словами науковців, щоб з'ясувати масштаби впливу відсутності інтимного життя на здоров'я людей, нам варто звернути увагу на роботи, що присвячені вивченню здоров'я священників, ченців та черниць, тобто людей, чиє життя нерозривно пов'язане з відмовою від сексу через релігійні причини.

До прикладу, вдалося виявити, що підвищений артеріальний тиск та порушення ліпідного обміну у ченців Тибету зустрічаються не частіше, а навпаки – рідше в порівнянні з іншими місцевими жителями.

Що важливо розуміти, не можна стверджувати, що конкретно відмова від статевих стосунків є запорукою такого результату — найімовірніше, що справа в аскетичному способі життя загалом.

Фото — pixabay.com

Чи варто боятися спермотоксикозу у чоловіків

Насамперед варто згадати, що такого діагнозу у медичній науці навіть не існує.

Збудження без "розрядки" не призведе до отруєння організму спермою, тому що жоден із її компонентів не є токсичним. Боятися надмірного накопичення сперми теж не варто: невикористані сперматозоїди періодично утилізуються

Міф про істерію у жінок

Інформація про те, що у жінок починається істерія через тривалу відсутність сексу, вперше з'явилася у книзі Рейчел Мейнс "Технологія оргазму".

Однак її сміливо можна вважати лише фантазією авторки, оскільки не існує жодних наукових підтверджень цієї дивної вигадки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?