Чому деякі люди плачуть після сексу — вчені назвали неочікувану причину
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Чому деякі люди плачуть після сексу — вчені назвали неочікувану причину

Чому деякі люди плачуть після сексу — вчені назвали неочікувану причину
Джерело:  online.ua

У більшості людей секс та його логічна кульмінація викликають шквал емоцій. Однак у кожного із нас ці емоції можуть бути абсолютно різними. Іноземні вчені вирішили нарешті пояснити, чому людський організм може по-різному реагувати на сексуальні втіхи.

Джерело: Pubmed

Науковці пояснили, чому люди плачуть після сексу

За словами вчених, почуття смутку після сексу за взаємною згодою називається посткоїтальною дисфорією (ПКД).

Вони звертають увагу на те, що людина може плакати без причини, відчувати роздратування і навіть агресію.

Що важливо розуміти, ПКД у більшості випадків з'являється не тому, що секс не приніс задоволення, а навпаки, тому що він був надто класний.

Як часто люди плачуть після сексу

Згідно з даними науковців, понад 40% чоловіків зізнаються, що в якийсь момент свого життя зазнавали посткоїтальної дисфорії, і майже 4% стверджують, що постійно плачуть після сексу.

Також зазначається, що 50% жінок хоча б раз плакали після сексуальних втіх, 2% це роблять регулярно.

Що цікаво, деякі люди відчувають симптоми ПКД після маструбації.

Близькість з іншою людиною викликає яскраві переживання. Вчені вважають, що сльози та сміх допомагають регулювати сильні емоції. Іноді ми чуємо погані новини і сміємося не тому, що смішно, а тому що в момент вразливості ця емоція проявляється сама собою.

Фото — pixabay.com

На переконання психологів, причиною дисфорії також може стати те, що під час сексу люди відкриваються один одному і почуваються вразливими. Після цього їм може бути соромно і ніяково.

На цьому тлі не можна також забувати про "періоргазмічний феномен". Йдеться про емоційну реакцію на оргазм як сильний тілесний досвід.

Це доволі рідкісне явище, оскільки немає навіть статистики, як часто воно трапляється з сексуальними партнерами.

Деякі люди після яскравого оргазму не тільки плачуть і сміються, але ще чхають, їх накриває напад раптової слабкості (катаплексія), а також у них можуть бути судоми, свербіж та напад паніки, - зазначають вчені.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?