Як війна вплинула на сексуальне життя українців — відповідь професора нейропсихології
Категорія
Україна
Дата публікації

Як війна вплинула на сексуальне життя українців — відповідь професора нейропсихології

Як війна вплинула на сексуальне життя українців — відповідь професора нейропсихології
Джерело:  online.ua

За словами професора нейропсихології Богдана Ткача, повномасштабна війна з Росією не могла не вплинути на сексуальне життя українців, однак цей вплив не можна вважати однорідним, враховуючи те, що не всі регіони нашої країни пережили окупацію та жахи війни.

Джерело: ютуб-канал  online.ua

Як змінилося сексуальне життя українців на тлі війни

Богдан Ткач наголошує, що для жінок стрес на тлі війни став поштовхом для розвитку оргазмічної системи насолоди.

Що важливо розуміти, у чоловічому тілі є дві системи: нейронна система креації, яка відповідає за продовження роду, а є система рекреації.

У чоловіків рекреаційна нейронна мережа також розвинулася в цей період, однак на початку війни від страху знизилася фертильна частина. У жінок була затримка місячних. До речі, вона досить корелює з дослідженням (академіка Української академії наук, професора клінічної психології - ред.) Віталія Луньова, який виділив 8 типів людей, а також те, як вони реагують російське вторгнення.

Віталій Луньов дійшов висновку, що люди, які втікали від війни із Києва та східних областей, перетворилися на так звану лавину, яка переміщує страх по всій території України та навіть за її межі.

Окрім того, академік Української академії наук вивчав зміни у поведінці тих, хто залишився в окупації.

За словами Богдана Ткача, вкрай важливо розуміти, що війна не має однакового впливу на населення у різних областях нашої країни.

Війна не йде синхронно по усій Україні: десь обстрілюють, а на Буковелі, до прикладу, люди катаються на лижах, тобто стрес мінімальний. Поки одні люди в полоні, інші - замовляють реберця у ресторані. Тобто країна ж не живе синхронно цією трагедією.

Чому травма з’являється лише після її усвідомлення

Професор нейропсихології Богдан Ткач звертає увагу на те, що багато дітей стають жертвами насилля різного роду, однак навіть не підозрюють про це, поки їм не пояснили.

Лише після усвідомлення того, що насправді з тобою сталося, що це щось погане та жахливе, може виникнути травма.

Якщо це якось красиво обійти, забути і попередити, щоб такого не сталося, а також навчити її відстоювати своє "Я", своє тіло, розвити ці уміння – то це стане правильним підходом. Однак якщо казати, що "з тобою сталось таке, чого б не мало бути", то тоді дійсно з’являється травма. Так само й під час війни. Потрібно навчитися деякі моменти перегорнути й на них не зациклюватися.

Звичайно, вкрай складно це зробити людям, які повернулися з полону, де відбувалися жахливі речі.

Проте тут важливо пам'ятати, що ми воюємо зі звірами, а не людьми, тому ці всі моменти вкрай делікатно обминати й на них взагалі навіть не звертати увагу в суспільстві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?