Психологи розвінчали ще один популярний міф про секс
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Психологи розвінчали ще один популярний міф про секс

Психологи розвінчали ще один популярний міф про секс
Джерело:  online.ua

Велика кількість людей досі переконана в тому, що спонтанний секс приносить більше задоволення, ніж запланований. Однак психологи з'ясували, що це просто черговий популярний міф.

Джерело: The Journal of Sex Research

Що важливо знати про результати нового дослідження сексу

Іноземні науковці вирішили проаналізувати два головних переконання щодо сексу:

  • Віра в спонтанний секс. Секс приносить задоволення, коли він «просто трапляється».

  • Віра в запланований секс. Обговорення, планування або планування сексу приносить задоволення.

За словами психологів, вони вирішили провести своє дослідження у два етапи.

Вони розповідають, що під час першого етапу фіксували переконання учасників щодо того, який вид сексу приносить більше задоволення (спонтанний чи запланований) за допомогою відкритих запитань.

Сенс другого етапу полягав у спостереженні за сексуальним життям учасників і рівнями сексуального задоволення протягом 21 дня,

Вони мали намір нарешті з'ясувати, чи були ці переконання будь-яким чином пов’язані з реальним сексуальним задоволенням.

Що стало відомо про різні види сексу

За слова іноземних психологів, вони отримали вкрай неоднозначні результати щодо того, який вид сексу може принести найбільше сексуального задоволення.

Проте, що цікаво, позитивні спонтанні сексуальні зв'язки не показали жодного зв’язку з більшим сексуальним задоволенням.

Коли люди розглядали свій останній сексуальний контакт як запланований, вони, швидше за все, повідомляли про нижче сексуальне задоволення. Однак це не було так у випадках, коли люди надають перевагу запланованому сексу, - зазначають фахівці.

Вони дійшли висновку, що сексуальне задоволення, яке ми можемо отримати від нашої сексуальної взаємодії, можуть впливати як наші неявні сексуальні переконання, так і фактична якість сексуального досвіду, що руйнує міф про те, що запланований секс приречений завжди бути гіршим за спонтанний.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?