Чи можливо припинити обстріл Запоріжжя з окупованих територій — думка військового експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи можливо припинити обстріл Запоріжжя з окупованих територій — думка військового експерта

Чи можливо припинити обстріл Запоріжжя з окупованих територій — думка військового експерта
Джерело:  online.ua

Голова "Українського центру безпеки та співпраці", військовий експерт Сергій Кузан прокоментував нещодавній обстріл міста Запоріжжя. Він зазначив, що зменшити кількість ворожих атак за допомогою С-300 можливо лише при умові знищення пускових установок та відсунення лінії фронту.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Сергій Кузан про обстріл Запоріжжя

Військовий експерт зазначив, що ракети С-300 не призначені для ударів по будь-якім об'єктам на землі. Це ракета для збиття повітряних цілей, зокрема літаків.

Завдяки великій швидкості розльоту уламків ця ракета накриває достатньо велику площу. Коли її застосовують по землі, то чим більше відстань застосування, тем менше точність цієї ракети, - повідомив Кузан.

Окупанти б'ють ракетами по Запоріжжю з окупованих прифронтових територій.

Варто зазначити, що, за словами експерта, таких ракет у Росії досить багато - кілька тисяч.

Тому чекати, поки вони вистріляють ці ракети немає. Потрібно вишукувати саме пускові установки ракетних комплексів С-300 і знищувати їх, а не боєприпас, - зазначив Кузан.

Як додав експерт, врятуватися від такої ракети, враховуючи її швидкість, можна враховуючи правило двох стін або сховавшись у бомбосховище.

Єдиним запобіжником для припинення обстрілів - це відсунення ворога якнайдалі. І знищення пускових установок, - додав він.

Що відомо про обстріл Запоріжжя

2 березня, армія РФ нанесла ракетний удар по Запоріжжю та влучила у багатоквартирний будинок. Є загиблі та поранені. Ще одна ракета влучила у подвір'я сусідньої багатоповерхівки.

За попередньою інформацією, внаслідок ворожого прильоту в одному з районів міста руйнувань зазнав багатоповерховий житловий будинок. Детальна інформація наразі уточнюється, – повідомив в.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?