Чи можуть західні організації вплинути на гуманітарну ситуацію на Луганщині — відповідь Гайдая
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи можуть західні організації вплинути на гуманітарну ситуацію на Луганщині — відповідь Гайдая

Чи можуть західні організації вплинути на гуманітарну ситуацію на Луганщині  — відповідь Гайдая
Джерело:  online.ua

В ефірі online.ua голова Луганської ОВА Сергій Гайдай оцінив перспективи допомоги західних організацій у вирішенні гуманітарних проблем регіону.

Джерело: ютуб-канал  online.ua

Чи може Захід допомогти Україні із гуманітарними проблемами на Луганщині 

Гайдай зазначив, що стосовно окупованих територій регіону, ніякі західні організації не зможуть вплинути на ситуацію, створенну злочинною армією РФ, адже туди просто не має доступу.

Росіяни просто нікого туди не допускають. Якщо якісь міжнародні партнери хотіли щось туди передати, вони б їх не пустили. Якісь вантажі зупинили б, сказали б, що передадуть, але ніхто нічого передавати не став би, - зазначив голова Луганської ОВА.

Він підкреслив, що звільнених населених пунктів на Луганщині поки не дуже багато, але там, де влада регіону знає про людей, які залишились на цих територіях, їх забезпечують зв'язком і генераторами, гуманітарно-продовольчими наборами. І в цьому Україні допомагають іноземні партнери.

Ми також відкрили у кожному регіоні України гуманітарні штаби, до яких можуть звертатись жителі Луганщини, які мають статус тимчасово переміщених осіб. В цих штабах можна отримати гуманітарну допомогу, зокрема від наших міжнародних партнерів, - зазначив Гайдай.

Яка ситуація з евакуацією цивільного населення на Луганщині 

За словами голови ОВА, наразі на звільнених територіях Луганщини залишаються люди, які не мають бажання евакуюватись і попри всі вмовляння влади регіону, вони поки виїзджати не планують.

Слава Богу, що лінія фронту на Луганщині наразі не просувається в результаті дій злочинної армії РФ, адже українські військові наразі утримують окупантів, більш-менш, на одному місці. Але все одно, тривають обстріли деокупованих населених пунктів. На жаль, іноді є і смертельні випадки. І випадки поранень внаслідок ворожих обстрілів, - підкреслив Гайдай.

Керівник ОВА зазначив, що іноді після обстрілів люди, які покидають свої підвали та погреби, висловлюють бажання евакуюватись. Вони піднімаються після чергового обстрілу, а їхній будинок зруйнований. У такому разі люди вже погоджуються на евакуацію.

Гайдай запевнив, що у цьому напрямку ведеться постійна робота. Допомагають з евакуацією і волонтери, і поліція, військові, нацгвардційці та всі, хто перебуває на цих територіях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?