Чи планує армія РФ масовані ракетні атаки по об'єктах української енергетики — відповідь Гуменюк
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи планує армія РФ масовані ракетні атаки по об'єктах української енергетики — відповідь Гуменюк

Чи планує армія РФ масовані ракетні атаки по об'єктах української енергетики — відповідь Гуменюк
Джерело:  online.ua

За словами речниці Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталії Гуменюк, в злочинної армії РФ залишається достатній запас ракет для поновлення масованих ракетних атак по об'єктах критичної енергетичної інфраструктури. 

Джерело: "24 канал"

Чи варто боятись масованих ракетних атак по енергоінфраструктурі України

Гуменюк зазначила, що відповідно до аналітичних даних, російські військові злочинці вважають масовані ракетні атаки по енергоінфраструктурі України вдалими.

Тому, як підкреслює речниця Коордштабу ОК "Південь", варто очікувати, що злочинна армія продовжить завдавати ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури України.

Треба свідомо підходити до загроз, які можливі. Вони не обов'язково здійсняться, але вони можливі. Об'єктивно кажучи, ракетний запас у них є. І можливість поповнювати його також є. Окупанти мають і повітряні ракетоносії, і ракетоносії морського базування, - пояснює Гуменюк.

Всі факти стверджують, що окупанти можуть вдатися до таких атак. Також вони постійно шукають нові способи впливу та тиску. Українські військові ретельно це відстежують та готуються до захисту від цих загроз.

Які цілі переслідувала Росія під час атаки по портах на Дунаї в Одеській області 

За словами Гуменюк, що військові злочинці армії РФ атакують морські та річкові порти на Дунаї, адже не можуть змиритись із тим, що попри вихід Росії із зернової угоди Україна залишається потужним експортером зерна.

Подунав'я не дає спокою ворогові.У пріоритеті російських військ залишаються зернові термінали, портова інфраструктура, склади з паливно-мастильними матеріалами. Результативність роботи протиповітряної оборони говорить сама за себе. 22 дрона з 25 було знищено, - підкреслила Гуменюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?