Із чим може бути пов'язана нічна атака армії РФ по портах на Одещині — пояснення речника ОК Південь
Категорія
Україна
Дата публікації

Із чим може бути пов'язана нічна атака армії РФ по портах на Одещині — пояснення речника ОК Південь

Із чим може бути пов'язана нічна атака армії РФ по портах на Одещині — пояснення речника ОК Південь
Джерело:  online.ua

За словами речника добровільчої армії Сил оборони півдня України Сергія Братчука, нічна атака дронами злочинної армії РФ по українській портовій інфраструктурі на Дунаї на території Одеської області може бути пов'язана із запланованою у Сочі на 4 вересня зустрічю кремлівського диктатора Володимира Путіна та президента Туреччини Реджепа Ердогана щодо відновлення "зернової угоди".

Джерело: "24 канал"

Кремль підіймає ставки напередодні переговорів щодо відновлення зернової угоди 

Братчук підкреслив, що в ООН підтримують вимоги Росії щодо відновлення "зернової угоди".

Ворог і вирішив, що інформаційно треба відповідний фон створити. Якщо деякі міжнародні організації, зокрема ООН, піддаються такому тиску, треба його підсилити. "Що зробимо – атакуємо знову українське зерно, що немає альтернативи без участі Росії, - пояснює речник добровольчої армії півдня.

Він підкреслив, що наразі для військових злочинців армії РФ українська портова інфраструктура залишається однією з ключових цілей.

Окрім цього, за його словами, військові армії РФ цілять у об'єкти цивільної та критичної інфраструктури, намагаються отримати інформацію про розміщення українських систем ППО.

Окупанти запускали дрони-камікадзе з двох локацій – Краснодарського краю Росії та з мису Чауда в тимчасово окупованому Криму.

Не було нічого дивного. Найголовніше, що це було масово. Спочатку повідомлялося про декілька груп – хтось говорить 8 – 10 дронів-камікадзе. Виявилося, що їх 25. Це чимало, - підкреслює Братчук. 

За його словами, під час атаки дуже ефективно відпрацювали сили ППО.

Сподіваюся, що руйнування, які є після влучання, не є критичними для портової інфраструктури, адже мовиться про Дунайський кластер. Те, що є альтернативою Чорноморській зерновій ініціативі, яка поки що не працює. Але сподіваємося, що буде реалізована без Росії, - зазначив Братчук.

Що відомо про наслідки ворожої атаки по портовій інфраструктурі на Одещині

Після виходу Російської Федерації з "зернової угоди", терористи посилили обстріли портової інфраструктури України.

Цієї ночі окупанти вдались до кількох хвиль атак ударними БпЛА "Shahed-136/131" з південного та південно-східного напрямку по припортовій інфраструктурі Подунав'я в Одеській області.

Як повідомляють Повітряні сили, загалом ворог випустив 25 ударних БпЛА. "Приземлити" вдалось 22 безпілотники.

На жаль, внаслідок влучання виникла пожежа. Зокрема були й постраждалі.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?