Чи планує Україна будувати стіну на Донбасі — відповідь Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи планує Україна будувати стіну на Донбасі — відповідь Зеленського

Чи планує Україна будувати стіну на Донбасі — відповідь Зеленського
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський звернув увагу українських громадян на те, що якщо офіційний Київ вирішить відгородитися стіною від Донбасу, це рішення має підтримати народ на всеукраїнському референдумі. За його словами, без схвалення українців такі масштабні проєкти запускати не можна.

Джерелоефір  програми "VIP з Наталією Мосейчук"

Зеленський прокоментував ідею з будівництвом стіни на Донбасі

"Що стосується альтернативного плану Б (щодо Донбасу окрім "Мінська" – ред.), я вважаю, ми в ньому знаходимось. А ті, хто пропонує стіну як план В чи план С, неважливо, тобто, стіну в будь-якому форматі… Стіна – це ж не просто слова чи щось, що хтось будує. Стіна – це все. Стіна – в усіх відносинах, усіх комунікаціях. Що робити з людьми, які там за нас, не платити пенсію? Що робити з підприємствами Донбасу, що робити, не постачати їм воду? Тоді не буде отримувати воду Маріуполь…", - пояснив український лідер.

Володимир Зеленський звернув увагу на те, що стіна – це повне розірвання відносин у тому чи іншому вигляді.

"Я вважаю, що цей план може бути, але, я вважаю, про запуск цього плану має приймати рішення народ України", - наголосив президент.

Глава держави також нагадав, що давно говорив про те, як важливо мати можливість вільно висловлювати свою думку і рішення, що потрібен закон про референдум.

"Якщо у нас не вийде будь-яких альтернативних домовленостей зі Сполученими Штатами, Росією, окремо з Європою і паралельно Нормандський формат - буде він працювати чи ні – якщо все це не вдасться, то про стіну буде голосувати народ України", - публічно пообіцяв Володимир Зеленський.

Як уже згадувалося раніше, ще 2 роки тому очільник Офісу президента (на той час – помічник Зеленського) Андрій Єрмак офіційно повідомляв, що команда Володимира Зеленського готова "побудувати стіну" на Донбасі, якщо мирні переговори з Путін знову будуть безрезультативними.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?