Чи варто очікувати на масовані обстріли — прогноз ОК "Південь"
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи варто очікувати на масовані обстріли — прогноз ОК "Південь"

Чи варто очікувати на масовані обстріли — прогноз ОК "Південь"
Джерело:  online.ua

Ракетний потенціал Росії великий, тому атаки окупантів триватимуть. Та разом з тим Україна підвищує ефективність ППО, щоб протистояти атакам окупантів.

Джерело: "Украина Сейчас"

Чи варто очікувати на масовані обстріли

Представниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк заявили, що ракетні обстріли окупантів триватимуть і будуть регулярними. За її словами, обстріли росіян будуть з вишукуванням нової тактики.

Дивіться також Чи може ППО збивати дрони та ракети якомога далі від житлових будинків: Ігнат відповів
Росіяни будуть намагатися обходити системи ППО

Вона зазначила, що росіяни будуть намагатися обходити системи ППО. Гуменюк підкреслила, що окупанти вже коригують маршрути рухів ракет і "Шахедів".

Ми вже спостерігаємо певне коригування маршрутів рухів, маневрування ракетами й "Шахедами". Використання особливостей місцевості, в тому числі русла річок, прибережна територія – там де не такі примітні вони для ППО, – сказала представниця ОК "Південь".

Водночас вона наголосила, що в той час, як ворог шукає нову тактику, українські сили також вишукують нові способи підвищення ефективності протидії.

Ракетний потенціал Росії великий

Також Наталія Гуменюк зазначила, що слід розуміти, що ракетний потенціал Росії великий, попри те, що вони його дуже потужно використали.

Крім того, росіяни не зупинили виробництво ракет, вони продовжують поповнювати запаси. Відтак, як констатувала Гуменюк, окупанти будуть використовувати ці ракети.

Зокрема, росіяни завдаватимуть ударів ракетами Х-22, які важко збивати. Представниця ОК "Південь" пояснила, що в України немає у такій кількості систем ППО, щоб протидіяти ракетам Х-22. Ймовірно, мовиться про ЗРК Patriot, який здатен ефективно збивати цю ракету.

Гуменюк заявила, що росіяни продовжать використовувати "Калібри". Особливість ударів цих ракет полягає в тому, що окупанти можуть здійснювати пуски з підводних човнів, що ускладнює їх виявлення.

Як сказала Гуменюк, хоча сили ППО збивають "Калібри", але "час реагування може грати проти нас".

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?