Чи виживе коронавірус на заморожених продуктах - вчені дали відповідь
Категорія
Технології
Дата публікації

Чи виживе коронавірус на заморожених продуктах - вчені дали відповідь

Чи виживе коронавірус на заморожених продуктах - вчені дали відповідь
Джерело:  online.ua

Вчені провели дослідження, аби з'ясувати витривалість COVID-19 в умовах низької температури. Приводом для нього стала інформація про перенесення інфекції нібито в партіях замороженої їжі, зокрема морепродуктів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю, яку поки що оприлюднив портал попереднього видання BioRxiv.org.

Згідно з висновками фахівців з Сингапура й Ірландії, в окремих регіонах, де виявили нові спалахи COVID-19, ймовірніше, не до кінця його побороли — вірус може поширюватися ще не встановленими шляхами.

Новий коронавірус здатний виживати до 4 годин на поверхні з міді, до доби на картоні й не більше трьох днів на поверхні зі сталю чи пластику — все це за температури від 21 до 23 градусів Цельсія.

Вчені вирішили помістити COVID-19 в більш екстремальні умови. Три "партії" зберігали в умовах 4 градусів, мінус 20 градусів та мінус 80. Зразки перевіряли у перший, другий, п'ятий, сьомий, 14-й та 21 дні.

"Титр SARS-CoV-2 залишався постійним при плюс 4 С, мінус 20 C і мінус 80 C протягом усього експерименту. Інфекційність зберігалася протягом трьох тижнів як в охолоджених (плюс 4 C), так і в заморожених (мінус 20 C і 80 C) зразках", - резюмували дослідники.

За їх словами, навіть Всесвітня організація охорони здоров'я не зафіксувала ймовірності зараження COVID-19 через їжу. Утім, нові наукові результати не можна ігнорувати, адже продукти справді можуть потрапляти до регіонів, які вже подолали епідемію.

Як повідомляв ONLINE.UA, американські фахівці оголосили про успіх в розробці синтетичних наноантитіл проти коронавірусу COVID-19. Їх можна використовувати у спреях чи інгаляторах для запобігання зараженню.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?