Чи вплине зустріч Блінкена та Лаврова на хід війни — пояснення політолога
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи вплине зустріч Блінкена та Лаврова на хід війни — пояснення політолога

Чи вплине зустріч Блінкена та Лаврова на хід війни — пояснення політолога
Джерело:  online.ua

Очільник Держдепу США Ентоні Блінкен та глава МЗС РФ Сергій Лавров провели коротку зустріч під час саміту G20. На думку політолога Ігоря Рейтеровича, ці перемовини жодним чином не вплинуть на позицію російського диктатора Володимира Путіна щодо війни, однак дадуть Москві зрозуміти, що Штати будуть боротися разом з Україною до її остаточної перемоги на полі бою.

Джерело: "24 Канал"

Лавров почув та зрозумів позицію команди Байдена

За словами експерта, російський дипломат справді почув усе, що йому сказав Ентоні Блінкен, однак глава МЗС РФ продовжує вірити у ті неадекватні речі, які говорить.

Також офіційна Москва чудово знає, як багато підтримки отримує Україна, а також усвідомлює, що ця підтримка не буде зменшуватися.

Ігор Рейтерович зізнається, що в нього є певні сумніви щодо того, чи передав Лавров очільнику Кремля зміст його розмови з Блінкеном так, як треба було.

Як стверджує експерт, Путін давно не слухає переважну кількість людей зі свого оточення.

Путін має дуже вузьку групу людей, до яких прислухається і Лавров до неї не належить. Наприклад, було розслідування, яке реконструювало події в Росії на початку повномасштабного вторгнення. Згідно з ним, Путін зателефонував Лаврову за 3 години до початку. Тобто очільник МЗС точно не належить до близького оточення російського диктатора, - пояснює Ігор Рейтерович.

На переконання політолога, російський дипломат розповість Путіну, про що поговорив з Блінкеном, а також про намір команди Джо Байдена бути поряд з Україною стільки, скільки буде потрібно.

Як Путін може відреагувати на зустріч Блінкена та Лаврова

Як це сприйме Путін? Я думаю, що він не змінить своєї позиції як і Лавров. Адже якби у нього чи інших топпосадовців у Росії було розуміння, що вони вляпалися в дуже погану історію, то вони намагалися б демонструвати Путіну, що треба закінчувати війну, бо далі буде лише гірше, – вважає Ігор Рейтерович.

За словами експерта, більшість людей із оточення очільника Кремля просто бояться сказати йому правду, адже знають, що він може їх знищити.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?