Чи залишаться радянські літаки в Повітряних силах ЗСУ — відповідь Ігната
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи залишаться радянські літаки в Повітряних силах ЗСУ — відповідь Ігната

Чи залишаться радянські літаки в Повітряних силах ЗСУ — відповідь Ігната
Джерело:  online.ua

Радянські літаки можуть залишитися в Повітряних силах ЗСУ, незважаючи на поповнення складу західними винищувачами. Адже успішно виконують бойові завдання.

Джерело: Суспільне

Радянські літаки залишаться в Повітряних силах ЗСУ — Ігнат

Навіть коли Україна отримає сучасні винищувачі F-16, поруч із ними залишатимуться радянські літаки.

Якщо парк повітряних суден повністю оновиться, від них не треба буде повністю позбавлятися, адже навіть ці старі літаки ефективно завдають ударів по армії РФ.

Радянські літаки наших Збройних сил успішно запускають по ворожих цілях ракети HARM, бомби JDAM, а також SCALP та Storm Shadow, – заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, Україні потрібно близько 128 винищувачів F-16 для того, щоб замінити ними старі радянські бойові літаки.

А для того, щоб зараз захистити небо України від ракетних і дронових атак РФ, вистачило б і 60 винищувачів F-16. Вони були б розташовані на різних аеродромах по всій країні – так само зараз розміщені радянські літаки.

Нехай ми поставимо їх приблизно по два літаки на оперативних аеродромах, в різних куточках країни. Іде масований чи не масований ракетний чи дроновий удар. Зараз наш винищувач може за тим "Шахедом" літати по колу і не збити його – просто тому, що радянський винищувач не створений, щоб збити "Шахед". У нього немає потрібного радара, він не може його "захопити"...То чи вистачить тих 60? Думаю, для таких завдань достатньо було б, – сказав Ігнат.

Україна отримає нові винищувачі

20 серпня під час візиту в Нідерланди український лідер Володимир Зеленський офіційно підтвердив: ЗСУ отримають 42 винищувачі F-16 після того, як українські пілоти та інженери завершать навчання.

Згодом прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен заявила, що її країна вирішила передати Україні 19 винищувачів F-16.

Міністр оборони Данії Якоб Еллеманн-Єнсен заявив, що Україна зможе використовувати передані їй винищувачі F-16 лише на своїй території, аби вигнати ворога з території країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?