Скільки винищувачів наразі потрібно Україні — відповідь Ігната
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки винищувачів наразі потрібно Україні — відповідь Ігната

Скільки винищувачів наразі потрібно Україні — відповідь Ігната
Джерело:  online.ua

За словами спікера командування Повітряних сил Юрія Ігната, Збройним силам України потрібно 128 винищувачів — саме така кількість літаків дасть можливість нашим воїнам замінити старий авіапарк, а також отримати перевагу в небі.

Джерело: "Радіо Свобода"

Ігнат пояснив, скільки винищувачів наразі треба для ЗСУ

До цієї цифри (128 – ред.) ми і спираємося. Зрозуміло, що війна може внести свої корективи, але понад 100 літаків дійсно таки потрібно, щоб розосередити їх на різних аеродромах, щоб вони реагували на різні виклики і завдавали ударів по різних цілях. І по літаках, і по наземних, і по тилах противника, зокрема, — пояснив Юрій Ігнат.

Речник командування ПС ЗСУ звертає увагу на те, що кількість у 128 винищувачів прописана у візії Повітряних сил.

Він також зазначив, що якщо ми справді отримаємо 42 F-16, то це буде приблизно 4 авіаційні бригади.

Що важливо розуміти, щоб опанувати західні винищувачі F-16 — наші пілоти уже вирушили до Великої Британії та Швеції.

За словами Юрія Ігната, їхні програми навчання відрізнятимуться.

Не можна також не згадати про те, що базова підготовка включає легкомоторний літак західного виробництва, після нього − реактивний літак і самостійні польоти вже на F-16.

Така програма передбачає до 2 років навчання. Однак, як зазначає Ігнат, "наші люди можуть дивувати і закінчувати навчання швидше".

Скільки винищувачів може отримати Україна

20 серпня під час візиту в Нідерланди український лідер Володимир Зеленський офіційно підтвердив, що наша армія отримає 42 винищувачі F-16 після того, як українські пілоти та інженери завершать навчання.

Згодом прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен заявила, що її країна вирішила передати Україні 19 винищувачів F-16.

Міністр оборони Данії Якоб Еллеманн-Єнсен заявив, що Україна зможе використовувати передані їй винищувачі F-16 лише на своїй території, аби вигнати ворога з території країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?