Чи збирається армія РФ покидати Бахмут — пояснення речника Ок Схід
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи збирається армія РФ покидати Бахмут — пояснення речника Ок Схід

Чи збирається армія РФ покидати Бахмут — пояснення речника Ок  Схід
Джерело:  online.ua

За словами керівника Об'єднаного пресцентру Сил оборони східного напрямку Іллі Євлаша, українські військові не спостерігають поки ознак того, що підрозділи злочинної армії РФ готуються покинути окупований Бахмут на Донеччині. 

Джерело: "24 канал"

Що відомо про ситуацію в районі Бахмута

Ворог тримає у Бахмуті достатньо потужні сили – понад 10 тис осіб залишаються в цьому населеному пункті. Тому про те, що він буде здавати його, перекидати на південний напрямок – я б так не сказав. Ворога не варто недооцінювати. Ба більше, судячи з атак, які він проводить на Кліщіївському напрямку, Андріївському та північному фланзі поблизу Бахмута, які сили там залучені, не можна говорити про те, що він збирається так просто залишити це місто. Про те, що він здасть Бахмут, говорити завчасно, - пояснює Євлаш.

Він підкреслив, що в районі Бахмуту військові злочинці армії РФ діють штурмовими групами, які налічують від 5 до 10 осіб із метою пробити оборону ЗСУ.

Окрім цього Євлаш зазначив, що ворог активно використовує артилерію.

Він також наголосив, що українські війська поки не збираються штурмувати місто, оскільки це призведе до великих втрат.

Зараз вживаються всі необхідні заходи, аби просунутися вперед, бойові порядки, та закріпитися там і нанести вогневого ураження противнику, - запевнив речник Ок "Схід".

Що відомо про втрати армії РФ протягом тижня

За інформацією першого заступника міністра оборони, генерал-лейтенанта Олександра Павлюка, протягом тижня українські військові ліквідували близько 2 тис 720 кремлівських загарбників та 711 одиниць ворожої техніки.

Суттєвих втрат зазнали озброєння та військова техніка російських військ: 40 танків, 77 бойових броньованих машин, 244 артилерійських системи, дев'ять РСЗВ, шість установок ППО, 149 одиниць автотехніки, 19 одиниць спецтехніки, - зазначив Павлюк.

Окрім цього, за його словами, нашими захисниками збито один ворожий літак, 11 ракет та 155 БпЛА.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?