Чи зможе Путін мобілізувати ще 500 тис росіян — прогноз Сергія Кузана
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи зможе Путін мобілізувати ще 500 тис росіян — прогноз Сергія Кузана

Чи зможе Путін мобілізувати ще 500 тис росіян — прогноз Сергія Кузана
Джерело:  online.ua

План російського диктатора Володимира Путіна мобілізувати ще 500 тисяч росіян протягом наступних 2-3 місяців приречений на провал, оскільки мобілізаційні спроможності країни-агресорки вкрай ослабли після серії поразок в Україні. Такий прогноз озвучив голова "Українського центру безпеки та співпраці", військовий експерт Сергій Кузан.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

"Майбутнє" Росії уже покинуло країну після оголошення мобілізації

Сергій Кузан звертає увагу на те, що рішення очільника Кремля про оголошення мобілізації стало ще одним ударом по країні, оскільки з неї масово почав виїжджати середній клас — згідно з останніми даними, 1,5 млн росіян.

Перша хвиля мобілізації уже показала настрої росіян. 1,5 млн російських чоловіків — люди середнього достатку, російський середній клас. Це люди освічені та певною мірою заможні, люди, які мають своє бачення цієї ситуації. Тобто в будь-якій країні — це майбутнє цієї країни. Ми сьогодні можемо говорити, що майбутнє цієї країни вже виїхало за кордон. У цьому є велика різниця між нами та ними, тому що в нас 1,5 млн виходять на Майдан, коли бачать, що влада веде країну не туди і таким чином демонструють свою громадянську позицію. В них 1,5 млн просто тікають — і таким чином показують весь "протестний потенціал", який є у російського народу, — зазначає військовий експерт.

Враховуючи те, що після втечі з Росії середнього класу, залишилася не найкраща частина населення, то очікувати того, що ці люди вийдуть на протести на тлі нової хвилі мобілізації, — не варто.

У Росії є серйозні проблеми з мобілізаційними спроможностями

На переконання Сергія Кузана, інертні та пасивні росіяни справді є вдалим ресурсом для мобілізації сотень тисяч осіб, однак у Кремля є інша проблема.

Питання полягає у мобілізаційних спроможностях самої Росії — вони обраховуються у розмірах 130-150 тисяч осіб, які може прийняти саме військова інфраструктура: полігони, казарми, навчальні центри. Мобілізованих потрібно кудись звезти, їх потрібно розподілити, утримувати, годувати, тренувати. Для цього також потрібна відповідна матеріальна та кадрова бази. Однак цього молодшого офіцерського складу, сержантського складу справді у Росії бракує, адже його було вибито ще на початку війни. Окупантам справді не вистачає матеріальної бази, тому вони використовують базу Білорусі, а також з кадровою базою є серйозні проблеми, — наголошує військовий експерт.

Сергій Кузан прогнозує, що Росія протягом наступних 2-3 місяців зможе мобілізувати ще 130-150 тисяч осіб, але ніяк не 500 тис, як розраховує Путін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?