Член ТГК пояснив, чого Кремль хоче домогтися від США загостренням на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Член ТГК пояснив, чого Кремль хоче домогтися від США загостренням на Донбасі

Член ТГК пояснив, чого Кремль хоче домогтися від США загостренням на Донбасі
Джерело:  online.ua

Загострення на фронті — це провокація Кремля напередодні візиту президента України Володимира Зеленського до США, який відбудеться 31 серпня. Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” заявив представник української делегації в Тристоронній контактній групі, журналіст Сергій Гармаш.

Джерело: “Україна 24”.

Він зазначив, що Росія використовує конфлікт на Донбасі як інструмент, по-перше, тиску на Україну, а по-друге, для геополітичних маніпуляцій. Путін хоче, щоб США примусили Україну до миру на умовах Росії.

"Ми повернулися до перманентного стану конфлікту, коли Росія використовує конфлікт як інструмент, по-перше, тиску на Україну, а по-друге, для геополітичних маніпуляцій. В цьому випадку у зв'язку з майбутньою зустріччю президента Зеленського з президентом Байденом це інструмент геополітичних маніпуляцій, коли Вашингтону дають сигнал, що може бути ще один гострий конфлікт на Донбасі, ще одна поразка американської адміністрації, якщо вона не приборкає, як любить говорити Путін, не примусить Україну до миру. Їх розуміння примусу України до миру — це сісти за стіл переговорів з так званими ДНР/ЛНР, і фактично забрати з Росії відповідальність за все, що відбувається, а після цього Росія керуватиме нами через ці ОРДЛО з особливим статусом", — наголосив член ТКГ.

Також Гармаш висловив думку, що Росія намагається переконати США в агресії з боку України. Водночас, в разі загострення конфлікту Вашингтон буде змушений втрутитись, інакше це буде сприйматися як ще одна (після Афганістану) поразка адміністрації Байдена.

"Для США зараз дуже невигідний ще один конфлікт, втручатися вони не зацікавлені, а не втручатися, якщо конфлікт буде гострим, не можна, це буде розцінено як ще одна поразка адміністрації Байдена. Три години обстрілу Авдіївки — це чиста провокація, розрахована на те, щоб спровокувати нас на неадекватну відповідь, і потім представити це як агресивність України та вимагати від Байдена приборкати Україну. Потрібно чітко витримувати лінію нашої відповіді, принаймні у найближчі три дні", — підкреслив він.

Обстріл Авдіївки

Нагадаємо, що вчора, 28 серпня, за інформацією штабу ООС, на фронті зафіксовано 18 порушень режиму припинення вогню. В тому числі, неподалік Авдіївки російсько-окупаційні війська тричі обстрілювали позиції ЗСУ з мінометів 120-го калібру, автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів.

Також російські бойовики відкрили вогонь по цивільній інфраструктурі Авдіївки із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та артилерії калібру 122 мм. Внаслідок обстрілу пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури міста, постраждалих серед місцевих жителів немає.

В результаті ворожих обстрілів 6 військовослужбовців ЗСУ отримали осколкові поранення, ще 4 бійців – бойові травмування. Поранених доправили в лікувальні заклади, стан здоров’я воїнів – задовільний.

Повідомляється, що українські військові дали адекватну відповідь на обстріли російських найманців, що змусило противника припинити вогневу активність.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?