Таких "прильотів" не було з 2017: ситуація на Донбасі стрімко загострюється
Категорія
Україна
Дата публікації

Таких "прильотів" не було з 2017: ситуація на Донбасі стрімко загострюється

Таких "прильотів" не було з 2017: ситуація на Донбасі стрімко загострюється
Джерело:  online.ua

28 серпня проросійські сили на Донбасі продовжують невпинно порушувати всі домовленості про припинення вогню на Сході України. Згідно з останніми даними, противник атакував зі забороненого озброєння житлові райони прифронтової Авдіївки. Окрім того, наголошується, що в результаті цих обстрілів отримали поранення троє українських воїнів.

Джерело: ООС

Бойовики обстрілюють ЗСУ та мирне населення на Донбасі

За словами представників штабу Операції Об'єднаних сил, ворог відкривав вогонь з мінометрів калібру 120 міліметів й артилерії 122 калібру. Серед місцевого населення ніхто не постраждав.

"Систематичні обстріли мирних населених пунктів зі забороненої зброї, свідчать про явну зацікавленість російських окупантів у подальшому загостренні конфлікту та свідоме небажання дотримуватися Мінських домовленостей щодо режиму припинення вогню", – наголошують в ЗСУ.

Що важливо розуміти, обстріли з боку проросійських сил також є порушенням міжнародного гуманітарного права, оскільки вони несуть пряму загрозу життю та здоров'ю цивільного населення та значну матеріальну шкоду місцевим жителям.

Окупанти обстрілюють ЗСУ та мирне населення на Донбасі (фото - колаж)

В ООС звертають увагу на те, що на обстріли путінських бойовиків українські бійці дали адекватну відповідь, припинивши вогневу активність агресора.

Варто зазначити, що в соціальних мережах очевидці пишуть, що "не пам'ятають таких "прильотів" з 2017".

Окрім того, наголошується, що через артилерійський обстріл, який здійснили путінські бойовики з непідконтрольної Україні території, рух поїздів у Донецькій області, поблизу станції Авдіївка, тимчасово обмежено.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?