У Путіна знову відкинули ідею переговорів нормандської четверки
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна знову відкинули ідею переговорів нормандської четверки

У Путіна знову відкинули ідею переговорів нормандської четверки
Джерело:  online.ua

У Кремлі виступили із заявою про те, що не бачать змісту для скликання й організації нової зустрічі лідерів країн “нормандського формату” для подальшого врегулювання війни в Україні.

Джерело: УНІАН

За словами речника російського президента Дмитра Пєскова, сьогодні сторонам переговорів нібито немає про що на серйозному рівні проводити зустрічі.

“Щодо саміту “нормандської четвірки”. Всі хочуть його провести так, щоб це стало вагомим кроком на шляху “внутрішньо українського” регулювання. Але для того, щоб проводити саміт, потрібно якесь субстантивне наповнення цього саміту. Воно як і раніше відсутнє”, - стверджував на пресконференції представник Володимира Путіна.

Він звернув увагу, що нібито “зараз єдине, про що можна говорити, це констатувати відсутність просування, а за деякими параметрами й деградацію ситуації”.

Водночас із цим у Кремлі підтвердили розходження в позиції щодо врегулювання з канцлеркою Ангелою Меркель, яка напередодні відвідала Москву для зустрічі з Путіним. Передбачалося, що головними темами останнього російського вояжу чинної очільниці уряду ФРН стануть “Північний потік-2” та війна в Україні.

“Тут ми розходимося в думках. Щобільше, це не просто думка, тут, напевно, доречно нагадати про наріжний камінь усього процесу врегулювання кризи в Україні - Мінські домовленості. У Мінських домовленостях про Росію взагалі не згадується. І там, власне, з них випливають сторони конфлікту...

Росія не має до сторін конфлікту жодного стосунку. Не варто бути просто голослівним, потрібно завжди робити відсилання до Мінських домовленостей. Там чітко визначено, хто є сторонами конфлікту. У цьому ми не згодні”, - резюмував Пєсков.

Таким чином він прокоментував заяву Меркель про безпосередню участь РФ у конфлікті в Україні.

Врегулювання війни на Донбасі

Останніми тижнями на тлі регулярних обстрілів на сході у Кремлі висловлюють “стурбованість” через події в зоні бойових дій. У Міністерстві закордонних справ пояснили, що це говорить про стійкі спроби російської сторони перекласти відповідальність “із хворої голови на здорову”.

За словами речника відомства Олега Ніколенка, Москва все частіше підміняє галасливими заявами реальне виконання усіх зобов’язань, які вона взяла на себе. Водночас населення ОРДЛО вже прямо зараз потребує альтернативи замість руйнівної політики так званого “русского міра”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?