Бойовики на Донбасі завдали удару по житловому сектору
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики на Донбасі завдали удару по житловому сектору

Бойовики на Донбасі завдали удару по житловому сектору
Джерело:  online.ua

Окупаційні війська Кремля завдали нових ударів на сході України - під вогнем ворога опинився житловий сектор у Донецькій області, що завдав ушкоджень домівкам людей.

Джерело: Донецька обласна державна адміністрація

За офіційними даними, інцидент стався напередодні у середу, 25 серпня.

“З боку ЗФ РФ у бік Травневого о 18.40 було здійснено 2 постріли з АГС-17. О 19.15 отримано повідомлення про влучання боєприпасів у подвір’я за адресою: вул. Центральна, буд. № 4. Через вибух гранати від АГС-17 частково пошкоджене скло у двох вікнах будівлі. Друга граната розірвалась в повітрі над городом, порослим кущами”, - наголосили в ОДА.

Адміністрація уточнила, що не було знайдено жодних боєприпасів, які не вибухнули.

Ситуація на Донбасі

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний нагадав українцям і владі, що війна на Донбасі триває — там щодня гинуть і отримують поранення українські захисники.

“Хочу, щоб усі пам’ятали: війна триває. Збройні Сили України роблять все можливе і неможливе для успішного ведення бойових дій. Нам потрібно вдосконалюватися, переоцінювати форми і способи застосування військ з метою мінімізації втрат і підготовки до звільнення окупованих територій. У нас ще існує реальна загроза повномасштабного вторгнення країни-агресора і ми повинні до неї готуватися”, - наголосив офіцер.

Обстріли з боку ОРДЛО

Бойовики із порушенням всіх домовленостей про перемир’я влаштовують обстріли по позиціях ООС на усіх напрямках фронту. Спостерігачі ОБСЄ також фіксують, що окупанти стягують важке озброєння і готують до боїв Гради, гармати і зенітно-ракетні комплекси.

19 серпня ватажок так званої "ЛНР" також підписав указ про мобілізацію тисячі бойовиків-резервістів. Збори бойовиків будуть проходити в період проведення саміту Кримської платформи і Дня Незалежності України — з 23 по 27 серпня.

Тема Донбасу, як відомо, стане основною на перших особистих переговорах Зеленського і Байдена в Білому домі 31 серпня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?