Члени НАТО близькі до угоди щодо гарантій безпеки для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Члени НАТО близькі до угоди щодо гарантій безпеки для України

Члени НАТО близькі до угоди щодо гарантій безпеки для України
Джерело:  online.ua

Згідно з даними німецьких журналістів, довгоочікувану угоду про гарантії безпеки для України можуть підписати ще до саміту НАТО, який відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі.

Джерело:  FAZ

У НАТО наближаються до угоди щодо гарантій безпеки для України

Редакція видання зазначає, що йдеться про багатосторонню систему гарантій на перехідний період до бажаного вступу України в НАТО після завершення війни з РФ.

Журналісти звертають увагу на те, що відповідна рамкова угода з Німеччиною, Францією, Великою Британією і США вже майже готова.

Що важливо розуміти, кожна країна-учасниця буде підписувати з офіційним Києвом окрему угоду.

Йдеться про зброю, гроші, військову допомогу та навчання. Це має дозволити Києву захистити себе без прямого втручання країн-гарантів. Відповідно, Німеччина хоче запропонувати зберегти нинішній рівень допомоги до кінця війни.

Що у Києві кажуть про можливі гарантії безпеки для України

Як уже згадувалося раніше, 1 липня глава держави Володимир Зеленський заявив, що гарантії безпеки реально необхідні нашій країні, однак не як альтернатива членству, а на час, поки Україна не стала членом НАТО.

Окрім того, відомо, що офіційний Київ уже сформулював два конкретні очікування від майбутнього липневого саміту Північноатлантичного Альянсу у Вільнюсі – стосовно членства й гарантій безпеки – й до останнього наполягатиме на їхньому затвердженні.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?