Чого далі очікувати від Групи Вагнера — попередження Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Чого далі очікувати від Групи Вагнера — попередження Зеленського

Чого далі очікувати від Групи Вагнера — попередження Зеленського
Джерело:  online.ua

Як попереджає український лідер Володимир Зеленський, бойовики ПВК "Вагнер" після смерті свого ватажка Євгена Пригожина можуть становити загрозу не лише для України, а й для Росії з Білоруссю, а також для Польщі. З такою заявою глава держави виступив під час пресконференції з прем'єром Норвегії в Києві.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Зеленський пояснив, чому вагнерівці досі небезпечні

Президент України вкотре нагадав про те, що для нашого народу ПВК "Вагнер" досі залишається вкрай небезпечним ворогом.

Напевно, 20 тисяч, – по-моєму, це те, що залишилося від "вагнерівців", – 20 тисяч неконтрольованих людей. Тут треба подумати, для кого це страшніше: для України, для Білорусі, для Польщі, а може, для Росії. Ніхто не знає, - додав Володимир Зеленський.

Окрім того, журналісти попросили українського лідера прокоментувати ймовірну загибель ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина.

Глава держави іронічно відповів, що є "суд у Гаазі або Божий суд, а у Росії є альтернатива – президент Путін".

У Польщі також озвучили попередження щодо вагнерівців

Як вважає прем’єр Польщі Матеуш Моравецький, після ймовірної загибелі Євгена Пригожина Група "Вагнер" може перейти безпосередньо під контроль російського диктатора Володимира Путіна.

Окрім того, він попередив, що після цього вона стане ще більш небезпечною.

Кураторство над групою Вагнера переходить безпосередньо до президента Путіна. Нехай кожен тепер сам для себе відповість, чи є група Вагнера, яка дислокується в Білорусі, більшою чи меншою загрозою, – зазначив Матеуш Моравецький.

На переконання польського політика, під керівництвом Володимира Путіна вагнерівців почнуть ще активніше використовувати у провокаціях, шантажі, нападах, а також різних рухах з метою підриву політики безпеки.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?