Чого очікувати від зустрічі Путіна та Кім Чен Ина — дані FT
Категорія
Політика
Дата публікації

Чого очікувати від зустрічі Путіна та Кім Чен Ина — дані FT

Чого очікувати від зустрічі Путіна та Кім Чен Ина — дані FT
Джерело:  online.ua

Як повідомляють британські журналісти, глава Північної Кореї Кім Чен Ин готовий укласти з російським диктатором Володимиром Путіним угоду щодо постачання зброї.

Джерело:  Financial Times  із посиланням на оцінки експертів

FT дізналося, чого чекати від зустрічі Путіна та Кім Чен Ина

Редакція видання звертає увагу на те, що поки не вдалося дізнатися, що передбачатиме угода між Північною Кореєю та Росією.

Пхеньян може запропонувати боєприпаси, реактивні системи залпового вогню та балістичні ракети малої дальності – усе це допоможе Москві відбити контрнаступ Києва, - йдеться в повідомленні.

Як зазначають експерти, у відповідь команда Путіна могла б запропонувати зерно, нафту і військові технології, а також валюту як оплату.

На переконання фахівців, у такий спосіб країну-агресорку також можна схилити до постачання КНДР "високочутливих військових технологій", які можуть посилити загрози з боку КНДР Кореї та Японії.

Співпраця між Росією та Північною Кореєю може вийти за межі угод зі звичайними озброєннями та продовольчої/енергетичної допомоги, можливо, до передових технологій для супутників, атомних підводних човнів і балістичних ракет, – попереджають експерти видання.

Як у США реагують на переговори РФ та КНДР

За словами віцепрезидентки США Каміли Гарріс, запланована зустріч між главою Північної Кореї Кім Чен Ином та російським диктатором Володимиром Путіним для надання військової підтримки РФ у її агресії проти України стане "великою помилкою".

Нещодавно також ЗМІ поширили інформацію про те, що лідер Кім Чен Ин планує цього місяця відвідати Росію, щоб зустрітися з Путіним і обговорити можливість постачання РФ більшої кількості зброї для війни в Україні.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?