Чоловік написав пост у Twitter з допомогою чіпа в мозку
Категорія
Технології
Дата публікації

Чоловік написав пост у Twitter з допомогою чіпа в мозку

Чоловік написав пост у Twitter з допомогою чіпа в мозку
Джерело:  online.ua

Чоловік зумів створити перший в історії твіт за допомогою однієї лише сили думки. Містер О’Кіф, який страждає на прогресуючий параліч — перша людина, яка успішно опублікувала повідомлення в соціальних мережах безпосередньо за допомогою мислення через імплантований мозковий комп’ютерний інтерфейс Synchron. 

Джерело:  BusinessWire

 О’Кіф став творцем історичного твітта, успішно перетворивши свою пряму думку на текстове повідомлення, коли він написав «Hello, World» за допомогою інтерфейсу мозкового комп’ютера Stentrode. Ось як він коментує цю подію:

Коли я вперше почув про цю технологію, я знав, яку незалежність вона може дати мені. Система дивовижна, це як навчитися їздити на велосипеді – це вимагає практики, але коли ти катаєшся, це стає природним. Тепер я просто думаю про те, де на комп’ютері я хочу натиснути, і я можу користуватися електронною поштою, банком, робити покупки, а тепер ще й надсилати повідомлення всьому світу через Twitter.

Філіп отримав ендоваскулярний мозковий комп’ютерний інтерфейс Stentrode у квітні 2020 року після того, як його паралч почав прогресувати. Він вже не міг займатися роботою чи іншою самостійною діяльністю. З тих пір пан О’Кіф використовує цю технологію, щоб відновити зв’язок зі своєю сім’єю та бізнес-колегами, продовжуючи обмінюватися електронною поштою та брати активну участь у його консультаційних та інших бізнес-проектах.

Яким чином людині вживлюють імплант

Технологія Synchron дозволяє пацієнтам бездротово керувати цифровими пристроями за допомогою мислення. Моторний нейропротез (MNP), імплантується через яремну вену на шиї і не вимагає свердління черепа або відкритої операції на мозку.

Історія Стівена Гокінга

Нагадаємо, англійський фізик, дослідник в сфері в астрофізики, зокрема теорії чорних дір Стівен Гокінг також страждав бічним аміотрофічним склерозом, який паралізував його.  Якийсь час професор Гокінг міг спілкуватися лише єдиним способом: він підіймав брову, коли хтось вказував на потрібну літеру на картці.

Друзі-механіки модифікували інвалідне крісло Стівена, встановивши на ньому бортовий комп'ютер із синтезатором мови, яким Гокінг керував спочатку за допомогою вказівного пальця правої руки, а згодом — мімічного м'яза щоки, навпроти якого йому закріпили датчик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?