Унікальне сонячне затемнення у грудні 2021 — що важливо знати
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Унікальне сонячне затемнення у грудні 2021 — що важливо знати

Унікальне сонячне затемнення у грудні 2021 — що важливо знати
Джерело:  online.ua

4 грудня 2021 року о 09:34 за Києвом відбудеться повне сонячне затемнення – варто звернути увагу на те, що це останнє затемнення в поточному році. Його можна буде побачити з території Антарктиди, південної Африки, південного сходу Австралії, в південних частинах Атлантичного, Індійського та Тихого океанів.

Джерело:  ONLINE.UA

Що важливо знати про сонячне затемнення 4 грудня 2021 року

Що важливо розуміти, українці побачити затемнення не зможуть. За словами астрономів, це буде повне сонячне затемнення 152 сароса, максимальну фазу якого можна буде спостерігати в Антарктиді.

"Сонячне затемнення відбувається, коли Місяць проходить між Землею і Сонцем, тим самим повністю або частково затемнюючи зображення Сонця для спостерігача на Землі. Повне сонячне затемнення відбувається, коли видимий діаметр Місяця перевищує сонячний, блокуючи потік всього прямого сонячного світла, перетворюючи день у темряву. Процес відбувається на вузькій ділянці (смузі) на поверхні Землі", - йдеться в повідомленні.

Не можна також не звернути увагу на те, що такі астрономічні явища є вкрай небезпечним періодом. Астрологи, до прикладу, закликають всіма силами уникати конфліктів, а також намагатися контролвати свої емоції.

Окрім того, наголошується, що саме уе сонячне затемнення буде останнім на осі Близнюки – Стрілець. Наступне схоже слід чекати лише за 8 років.

Оскільки прийдешнє затемнення зможе активізувати енергію оптимістичного Стрільця, то воно стане сприятливим для творчих осіб.

Астрологи звертають увагу на те, що до настання затемнення потрібно ретельно підготуватися:

  • зробити генеральне прибирання,

  • викинути все старе й непотрібне,

  • очистити простір,

  • Напередодні затемнення зробити розвантажувальний день,

  • відмовитися від шкідливих звичок,

  • більше відпочивати; висипатися, не переїдати, уникати інтенсивних фізичних навантажень, гуляти на свіжому повітрі, медитувати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?