Чому ніхто не помітив початку нового "масштабного" наступу РФ — пояснення Буданова
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому ніхто не помітив початку нового "масштабного" наступу РФ — пояснення Буданова

Чому ніхто не помітив початку нового "масштабного" наступу РФ — пояснення Буданова
Джерело:  online.ua

Глава Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов підтвердив, що "великий" наступ армії РФ, яким українців лякали декілька місяців поспіль, почався у січні й триває досі, однак він настільки провальний, що його ніхто не помічає, окрім українських воїнів на передовій.

Джерело:  Le Monde

Буданов пояснив непомітність нового наступу армії РФ

За словами очільника ГУР, коли український лідер Володимир Зеленський згадує про триваючу російську операцію, він має рацію.

Російська операція була розпочата (у січні - ред.) і триває досі. Але ця операція настільки мала, що її ніхто особливо не помітив, окрім наших підрозділів, які стоять на передовій. Росіяни продовжуватимуть кидати в бій усі свої сили, але загроза абсолютно не порівнянна з тією, що була на початку війни, — пояснив Кирило Буданов.

Журналісти запитали у глави української розвідки, чи тисне Захід на команду Володимира Зеленського для того, щоб ЗСУ не використовували зброю партнерів для ударів по території РФ.

Очільник ГУР підтвердив, що українські воїни не використовують західну зброю для ударів по території країни-агресорки, щоб не поставити партнерів офіційного Києва у в незручне становище.

Напади на територію Росії здійснюються з української зброї. І, звичайно, багато з цих інцидентів пов’язані з порушеннями Росією процедур безпеки (тут Буданов усміхнувся, оскільки Україна ніколи не підтверджує свої операції на території ворога - ред.), — заявив глава української розвідки.

 Чому багато людей не вірили у початок повномасштабної російсько-української війни

Кирило Буданов зазначає, що прості цивільні українці й не повинні були в це вірити, адже в них не було підтвердженої інформації.

А він, як очільник ГУР, мав справу з розвідданими й не тому знав напевне, що вторгнення відбудеться.

Чому люди повинні були в це повірити? Чи мали вони досвід, інформацію, щоб повірити цьому? Це моя робота, я можу покладатися на факти та мати судження,— пояснив глава української розвідки.

Чи могла армія РФ захопити Київ

На переконання Кирила Буданова, у російських загарбників взагалі не було шансів захопити українську столицю.

Ні, абсолютно ні. Якби я в це повірив, ми б вжили інших кроків. Насправді, що стосується мене, я працював у цьому офісі тоді і працюю тут досі. Я ніколи не переїжджав, — наголошує очільник ГУР.

Читати також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?