Чому Путін не скасував парад 9 травня у Москві — пояснення аналітиків
Категорія
Світ
Дата публікації

Чому Путін не скасував парад 9 травня у Москві — пояснення аналітиків

Чому Путін не скасував парад 9 травня у Москві — пояснення аналітиків
Джерело:  online.ua

На переконання американських аналітиків, проведенням параду 9 травня у Москві російський диктатор Володимир Путін хоче продемонструвати свій вплив на Центральну Азію.

Джерело:  ISW

ISW пояснив, навіщо Путін проводить парад 9 травня

Іноземні експерти звертають увагу на те, що очільник Кремля спробує використати парад до Дня Перемоги в російській столиці, щоб продемонструвати подальший вплив Росії в Центральній Азії.

Згідно з останніми даними, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, глава Киргизстану Садир Джапаров, лідери Узбекистану Шавкат Мірзійоєв та Таджикистану Емомалі Рахмон приєднаються до російського диктатора на параді до Дня Перемоги в Москві 9 травня.

На переконання американських аналітиків, пізнє оголошення про участь лідерів країн Центральної Азії, цілком можливо, вказує на їхню стриманість щодо прямої та публічної підтримки війни, попри зусилля Кремля, спрямовані на демонстрацію своєї влади.

Окрім того, нещодавно з'явилася інформація, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко та прем'єр Вірменії Нікол Пашинян також прилетіли до Москви на парад до Дня Перемоги.

У чому полягає прихований сенс атаки дронів на Кремль

Представники ISW нещодавно озвучили припущення, що "атаку" безпілотників на Кремль офіційна Москва буде використовувати як привід до скасування ще більшої кількості парадів до Дня Перемоги 9 травня.

Кремль, ймовірно, сподівається обмежити типові події 9 травня, щоб приховати деградацію російської армії, оскільки такі події демонстративно демонструють передову російську військову техніку, значна частина якої або критична для російських операцій в Україні, або була знищена за 14 місяців виснажливих боїв, — пояснюють експерти.

Що важливо розуміти, Кремль уже скасував паради 9 травня в 21 місті Росії та окупованому Криму без вагомих на те причин та пояснень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?