Чому ракети AMRAAM надважливі для контрнаступу ЗСУ — відповідь Повітряних сил
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому ракети AMRAAM надважливі для контрнаступу ЗСУ — відповідь Повітряних сил

Чому ракети AMRAAM надважливі для контрнаступу ЗСУ — відповідь Повітряних сил
Джерело:  online.ua

Міноборони США замовило для України ракети AIM-120 AMRAAM, але інших модифікацій. Вони здатні долати відстань у 160-180 кілометрів та зможуть діставати авіацію РФ, не заходячи в зону ураження ворожої ППО.

Джерело: речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат

Чому ракети AMRAAM надважливі для контрнаступу ЗСУ

Військовий пояснив, що AMRAAM — це авіаційні ракети класу "повітря-повітря", які є одними з найпоширеніших в авіації країн НАТО. Боєприпаси є різних модифікацій, відмінних зокрема за дальністю ураження.

"Ці ракети нам постійно надають для комплексів ЗРК NASAMS, який також використовує ракету AIM-120. З перших днів, коли розпочалася атака нашої критичної інфраструктури (восени минулого року), ці ракети застосовуються з NASAMS, — зазначив представник ЗСУ.

Ігнат проінформував, що AMRAAM можуть долати більшу відстань, якщо запускаються з повітряної платформи. З наземної ж установки дальність ураження ракеті не така висока. Зі слів речника Повітряних сил, AIM-120 здатні знищувати усі типи повітряних цілей окрім балістичних.

Вберегти державу від дронового та ракетного тероризму можна завдяки, власне, цим ракетам, які зможуть уражати повітряні цілі, — заявив військовий.

Однак він зазначив, що ракети — не з дешевих, тож дрони було б раціональніше ліквідовувати менш дорогими засобами.

Але вибору немає — треба знищувати все, що летить, захищати країну зсередини, — підсумував Ігнат.

Пентагон замовив для України ракети AMRAAM

Американська компанія Raytheon Missiles and Defence (штат Арізона) закупить з різних джерел передові ракети AMRAAM на суму 192 млн доларів.

Дати поставок і кількість ракет, які планують придбати, не розголошують.

Зазначається, що це заплановано зробити до 29 листопада 2024 року.

Кошти на закупівлю ракет виділяються з фонду Ініціативи сприяння безпеці в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?