Чому Росія поновила активні ракетні удари по Україні — у ГУР назвали дві причини
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому Росія поновила активні ракетні удари по Україні — у ГУР назвали дві причини

Чому Росія поновила активні ракетні удари по Україні — у ГУР назвали дві причини
Джерело:  online.ua

Російські війська стали частіше завдавати по Україні ракетних ударів. Представник ГУР Андрій Юсов зазначив, що вони переслідують дві цілі - відкласти контрнаступ України і створити картинку для пропаганди.

Джерело: ютуб-канал online.ua

РФ має дві причини атакувати Україну ракетами

Останніми ночами росіяни активізували ракетні атаки по Україні, зокрема використовуючи Кинджали, які вважали своєрідним козирем.

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов зазначив, що після того, як взимку та на початку весни провалився ракетний «бліцкриг», коли РФ не змогла знищити енергетичну інфраструктуру України і посіяти паніку, тактика ракетних ударів змінилася.

Тактика ракетних ударів змінилася і здебільшого тепер спрямована на те, щоб ускладнити або зірвати плани українських сил безпеки й оборони щодо подальшого звільнення окупованих територій — з одного боку. З іншого боку — звичайно, цілі для пропаганди все одно мають бути сакральні та ідеологічні. І Київ, який чинить опір, Київ, який відігнав від себе новітню орду, залишається нескореною ціллю для агресора, тому небезпека залишається.

Росіяни тестують нові засоби ППО України

Юсов зазначив, що після передачі Україні партнерами додаткових засобів для протиповітряної оборони з якими навчилися працювати повітряні сили, ворог почав тестувати їх.

Ворог тестує і хотів би показати, що їхня зброя "аналогов нєт" може щось зробити з українським військом і західною зброєю. Але виходить, що — ні. І вже скільки було обстрілів поспіль — усі цілі збиваються. І наші бійці, повітряні сили, засоби ППО демонструють найкращі результати, - сказав представник ГУР.

Він зазначив, що єдине, що показала РФ, — це якісь чутки про те, що ті чи інші зразки західного озброєння ушкоджені.

 І треба розуміти, що, звичайно, спроба активна, спроба масова й безпрецедентна — стільки "Кинджалів" й "Калібрів" випустили одночасно. Але це такі показові «виступи». Так часто й з такою інтенсивністю та кількістю вони повторювати подібні «вистави» не зможуть.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?