Чому в Росії скасували головне авіашоу країни — відповідь розвідки Британії
Категорія
Світ
Дата публікації

Чому в Росії скасували головне авіашоу країни — відповідь розвідки Британії

Чому в Росії скасували головне авіашоу країни — відповідь розвідки Британії
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків розвідки Міноборони Великої Британії, на тлі побоювань через загрозу безпеці в Росії скасували головне міжнародне авіашоу в країні "Макс-2023", яка традиційно проходить під Москвою раз на 2 роки.

Джерело: Twitter Міноборони Великої Британії

Що відомо про скасування авіашоу Макс-2023 

Аналітики британської розвідки пояснюють, що в рамках авіашоу відбувається ознайомлення з цивільною та військовою аерокосмічною галузями Росії.

Зокрема, ця подія відігравала ключову роль у залученні іноземних замовників російської авіаційної продукції.

Імовірно, що шоу було скасоване значною мірою через занепокоєння щодо питань безпеки після нещодавніх атак безпілотних літальних апаратів всередині Росії. Скоріше за все, організатори усвідомлюють потенційну репутаційну шкоду, якщо приїде мало міжнародних делегацій, - підкреслюють представники британської розвідки.

Які труднощі спідкали авіаційну галузь в РФ після початку війни проти України

При цьому наголошується, що війна створила надзвичайні труднощі для аерокосмічної спільноти Росії.

Сектор страждає від санкцій, висококваліфіковані спеціалісти заохочуються до служби в якості піхоти у власному ополченні космічного агентства "Роскосмос". Тим часом, головнокомандувача повітряно-космічними силами Росії, генерала Сергія Суровікіна не бачили на публіці з часу невдалого заколоту групи "Вагнер", для якої він служив як зв'язковий з російським міністерством оборони, - зазначають в Міноборони Великої Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?