Чому в Україні так часто оголошують повітряну тривогу — пояснення Генштабу ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому в Україні так часто оголошують повітряну тривогу — пояснення Генштабу ЗСУ

Чому в Україні так часто оголошують повітряну тривогу — пояснення Генштабу ЗСУ
Джерело:  online.ua

За словами представників Генерального штабу ЗСУ, російські військові літаки майже щодня здійснюють польоти в повітряному просторі Білорусі, серед них й літак Міг-31К, що є носієм гіперзвукових ракет "Кинжал", — у зв'язку з цим в Україні вимушені так часто оголошувати повітряну тривогу.

Джерело:  зведення  Генштабу ЗСУ

Генштаб пояснив часте оголошення повітряної тривоги в Україні

Літаки повітряно-космічних сил збройних сил РФ майже щоденно здійснюють польоти в повітряному просторі Білорусі. Літак Міг-31К, який підіймається з аеродрому Мачулищі, є носієм гіперзвукових ракет "Кинжал", що здатні вражати об’єкти на всій території України. Саме через це ми вимушені так часто оголошувати повітряну тривогу у всіх областях нашої держави, - йдеться в повідомленні Генштабу ЗСУ.

Що відбувалося на фронті 20 листопада

Протягом поточної доби, 20 листопада, Збройні сили України відбили атаки російських загарбників в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Спірне, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Опитне і Кліщіївка Донецької області.

Окрім того, наголошується, що цього ж дня ворог завдав 2 ракетних удари по цивільній інфраструктурі міста Куп'янськ та здійснив близько 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ вздовж лінії зіткнення.

На Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Проводить обстріли з танків та всього спектру артилерії в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Верхньокам’янське, Веселе, Времівка, Вугледар, Кліщіївка, Майорськ, Опитне, Роздолівка, Парасковіївка, Соледар, Спірне та Яковлівка Донецької області, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?