Чому Всесвіт не самознищився на початку зародження — нова теорія від вчених
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Чому Всесвіт не самознищився на початку зародження — нова теорія від вчених

Чому Всесвіт не самознищився на початку зародження — нова теорія від вчених
Джерело:  online.ua

Уже багато років науковці не можуть знайти відповідь на одне із найзагадковіших питань еволюції Всесвіту — вони не могли зрозуміти, чому він не самознищився ще на початку свого зародження. За словами вчених, вимірювання гелію у далеких галактиках може наблизити людство до розгадки цього феномену.

Джерело: Gizmodo

Що важливо знати про зародження Всесвіту

Доволі довго науковці були переконані в тому, що на всю матерію, яка існувала на момент зародження Всесвіту, мала бути створена рівна кількість антиматерії.

Ні для кого не секрет, що остання також має масу та займає простір, однак її частинки демонструють властивості, протилежні властивостям відповідних частинок матерії.

Це завжди стає причиною того, що при зустрічі одна з одною, вони повинні анігілювати, тобто взаємознищитись, вивільнивши енергію.

Фото — nasa.gov

Тож якщо їхня кількість була рівна, Всесвіт випарувався б іще на початку й ніколи б не утворив галактики, зорі, планети й, відповідно, нас, людей. Сьогодні мізерна кількість антиматерії існує навколо нас, але вона дуже рідкісна. Це означає, що вона або кудись зникла, або десь ховається, або ж її взагалі не було так багато й теорія хибна. Нове припущення дещо відрізняється від усього, що раніше висували вчені.

Що вдалося дізнатися в результаті нового дослідження

Раніше науковці завжди вірили в те, що на етапі зародження Всесвіту повинна бути однакова кількість нейтрино та антинейтрино.

Лише нещодавній детальний аналіз даних дав зрозуміти, що кількість нейтрино була більшою, ніж кількість антинейтрино.
Вчені звертають увагу на те, що їхнє дослідження багатих на гелій галактик має далекосяжні наслідки.

Вона може бути використаний для пояснення асиметрії між матерією та антиматерією.

Дані прямо вказують на джерело цього дисбалансу: нейтрино. Через різні процеси фізики елементарних частинок асиметрія в нейтрино могла поширитися на асиметрію в усій матерії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?