Чому Захід не дає Україні всієї зброї — пояснення Резнікова
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому Захід не дає Україні всієї зброї — пояснення Резнікова

Чому Захід не дає Україні всієї зброї — пояснення Резнікова
Джерело:  online.ua

Захід не надає Україні всієї необхідної зброї, тому що довгий час керувався правилом не провокувати Росію. За словами Олексія Резнікова, вперше це стало відчутно у 2008 році, коли колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель переконала США та Європу не приймати до НАТО Україну та Грузію.

Джерело: La Razon

Захід довго намагався не провокувати РФ

Міністр оборони України Олексій Резніков сказав, що у пріоритеті України серед зброї – системи ППО, сучасні літаки - F-16, шведський Gripin або інші.

Я впевнений, що ми їх отримаємо, як це сталося з бойовими танками. Раніше це були артилерійські системи.

Резніков пояснив, що Україна не отримує всього необхідного, тому що Захід довго намагався не провокувати Росію.

Це стало відчутною реальністю в 2008 році під час саміту НАТО в Бухаресті. Була цілком реальна ймовірність того, що Україна і Грузія стануть новими членами. Американці були за цю роботу, як і більшість європейців. Проти цього виступила канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка переконала решту, - нагадав міністр.

Після цього відбулося вторгнення та окупація деяких регіонів Грузії.

Потім були б отруєння в Солсбері, вибухи в Чехії та Болгарії, окупація Криму в 2014 році, Луганськ і Донецьк... Знову та сама доктрина: не провокувати Росію.

Метою України є деокупація всієї території України

Резніков підкреслив, що кінцева мета України в цій війні – звільнити всі території, тимчасово окуповані Росією, до міжнародно визнаних кордонів у 1991 році, включаючи Крим, Луганськ і Донецьк.

Це було нашою метою в 2014 році. Більше 80% жителів країн Атлантичного альянсу підтримують це. Минулого літа я відчув, що небезпека втоми від війни в решті Європи та в США може бути реальною загрозою. Мені було дуже приємно бачити, що це не так. Союзники хочуть брати участь у нашій перемозі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?