Зеленський оцінив нові санкції проти Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський оцінив нові санкції проти Росії

Зеленський оцінив нові санкції проти Росії
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, протягом 15 квітня було оголошено 2 укази про введення санкцій проти фізичних та юридичних осіб з Росії, що допомогають у розв'язаній Кремлем злочинній війні проти України.

Джерело: звернення президента України

Нові санкції спрямовані на винних у військових злочинах армії РФ в Україні

Сьогодні оприлюднені ще два санкційні укази проти осіб та компаній, які розділяють провину за цей терор або допомагають йому. Зокрема, це санкції проти осіб, які пропагують державу-терориста, прикриваються спортом. Проти тих, хто повʼязаний із її посадовцями, - зазначив глава держави.

Він підкреслив, що в окремий перелік віднесені провідні російські  ІТ-компанії, які фінансують терор російської армії в Україні, або надають цифрові послуги окупантам.

Усі українські санкції синхронізуємо із санкціями глобальними – це неминучий процес. Санкційний тиск на всіх, хто винен у цій агресії, блокування їхніх активів і можливостей на рівні всього світу – це самозахист світу і вже зараз від будь-яких інших можливостей агресій. І я дякую всім, хто допомагає нам, Україні, - підкреслив Зеленський.

 Що відомо про нові українські санкції 

  Україна офіційно ввела санкції проти низки російських IT-компаній. До списку потрапили "Компания ВК", "Яндекс" та "1С".

Крім перерахованих вище організацій, під санкції також потрапили "Програмні продукти "Парус" і АТ "Ситроникс", які спеціалізуються на автоматизації компаній, як і "1С". Обмеження торкнулися і російського медійно-сервісного порталу "Рамблер".

Варто зауважити, що ТОВ "Компанія ВК" володіє забороненими на території нашої країни соцмережами "Вконтакте" та "Одноклассники", а також інтернет-порталом "Mail.ru".

Згідно з документом, обмеження набувають чинності сьогодні. Вони введені на 10 років і, зокрема, передбачають блокування активів, повне припинення торгових операцій та запобігання виведенню капіталів за межі України.

Окрім цього Зеленський ввів у дію указ РНБО про санкції проти російських спортсменів

Згідно з указом №228/2023, санкції застосовують щодо 82 діячів, які пов'язані зі спротом. Серед них олімпійські чемпіони.

До списку, наприклад, увійшов колишній воротар збірної Росії з футболу та гравець клубу "ЦСКА" Ігор Акінфєєв. При цьому обмеження застосували до доньки глави міноборони РФ Сергія Шойгу, президента федерації тріатлону РФ Ксенії, міністра спорту і туризму Білорусі Сергія Ковальчука, російського фігуриста Іллі Авербуха і гімнастки Світлани Хоркіної.

Водночас указом №227/2023 затверджуються санкції проти 351 фізичної особи та 241 юридичної особи. Серед фізосіб - вчені та підприємці, а серед юросіб - товариства з обмеженою відповідальністю "Газпромнефть-цифровые решения", "РТ-Инвест транспортные системы" та "Группа компаний "Иннотех", акціонерні товариства "Икс-Холдинг" і "Софтлайн трейд".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?