Чому зброя так довго їде до України — пояснення Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому зброя так довго їде до України — пояснення Міноборони

Чому зброя так довго їде до України — пояснення Міноборони
Джерело:  online.ua

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, постачання зброї – це складний процес, який потребує багатьох домовленостей від політиків та підписаних контрактів із виробниками.

Джерело: "24 канал"

Маляр відповіла, чому в Україну так довго їде іноземна зброя

Ганна Маляр звертає увагу на те, що процес постачання зброї тривалий і дуже відрізняється від звичайних покупок в магазині.

Навіть коли ми щось придбаємо за кордоном і можемо самі перевезти, то це може зайняти день. Але на постачання зброї потрібно більше часу, тому що до того, як почалась війна в Україні, західні виробники зброї вже мали певні контракти і забов'язання. Тобто ми говоримо про те, що нам необхідно терміново і одразу, укладаємо угоди, – наголосила представниця Міноборони України.

За її словами, у зв'язку з цим виробники зброї повинні певним чином скорегувати свої контракти, щоб зброя надійшла якнайшвидше.

Фото — twitter.com

Ганна Маляр також не приховує, що транзит зброї по території інших країна завжди складніший, ніж просто фізичній особі щось перевезти у валізі. Що важливо розуміти, для цього у більшості випадків необхідний дозвіл на найвищому рівні

Ці домовленості обговорюються між президентами та міністрами оборони, тому в цій ситуації ми повинні набратися терпіння і розуміти, що фактично всі угоди укладено. Ми розуміємо, з якою ритмічністю буде постачатися зброя. Але для того, щоб у нас вже був паритет в боях, нам потрібен ще певний час, – додала представниця Міноборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?