COVID-19 поширився через витік з лабораторії – ФБР
Категорія
Світ
Дата публікації

COVID-19 поширився через витік з лабораторії – ФБР

COVID-19 поширився через витік з лабораторії  – ФБР
Джерело:  online.ua

Директор ФБР заявляє, що скоріше за все, пандемія COVID виникла в китайській лабораторії.

Джерело: Fox News

Підозри США щодо походження вірусу

Крістофер Рей, директор Федерального бюро розслідувань, заявив, що вони досить довго працювали над визначенням причин пандемії COVID-19.

В результаті дійшли до висновку, що “швидше за все”, стався лабораторний інцидент в Ухані. Мова йде про потенційний витік з лабораторії, контрольованої китайським урядом.

Також Рей обурився діям Китаю, які країна виконувала з метою перешкоджання процесу розслідування щодо причин пандемії.

Я просто зауважу, що китайський уряд, як мені здається, робив усе можливе, щоб спробувати перешкодити та заплутати роботу тут, роботу, яку ми робимо, яку виконує наш уряд США та близькі іноземні партнери. І це прикро для всіх, – сказав Рей.

Передумови заяви про походження COVID

Міністерство енергетики США нещодавно припустило, що пандемія COVID-19, ймовірно, була спричинена випадковим витоком даних з лабораторії в Китаї.

Національна розвідувальна рада та інші урядові агенції також не вважають достовірною інформацію, що COVID-19 виник в результаті природної передачі від інфікованої тварини.

У засекреченій розвідувальній доповіді, яка була передана Білому дому та ключовим членам Конгресу, йдеться про те, що різні частини розвідувального співтовариства дійшли до різних суджень щодо походження пандемії.

Наразі Міненерго США підтверджує версію ФБР про те, що вірус, найімовірніше, поширився через нещасний випадок у китайській лабораторії.

Зазначається, що між розвідувальними службами існує консенсус, що пандемія не була результатом програми біологічної зброї в Китаї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?